Ontwikkelaars ontdekken veiling


AMSTERDAM -  Leegstaande nieuwbouwhuizen worden steeds vaker via de veiling aan de man gebracht. Deze winkeldochters drukken zwaar op de balans van projectontwikkelaars, die er dan ook zo snel mogelijk vanaf willen. Voor consumenten betekent het kopen op de veiling een lekkere korting op een spiksplinternieuw huis. 

Nieuwbouwsite Niki meldt dat op dit moment bijna 3000 nieuwbouwwoningen ’direct beschikbaar’ zijn. Ron Ruijs zag in de wanhopige projectontwikkelaars een gat in de markt, en biedt ze nu de mogelijkheid om via zijn online veilingsite Vastgoedauctions.nl onverkochte woningen te verkopen. Opvallend is dat er meestal een behoorlijk gat zit – soms van meer dan een ton – tussen het oorspronkelijke prijskaartje en de ’vanaf’ biedprijs. „Zo trekken we meer geïnteresseerden. Het mes snijdt uiteindelijk aan twee kanten. Ontwikkelaars krijgen via de veiling meestal een prima prijs en kopers hebben nooit het vervelende gevoel dat ze eigenlijk te veel hebben betaald”, zegt Ruijs, die ook huizen veilt voor andere partijen.

Projectontwikkelaars zien Vastgoedauctions als een mooie manier om leegstaande nieuwbouw onder de aandacht te brengen van kopers. „Deze overschotwoningen zijn vaak niet de fraaiste van een project”, zegt Miranda Bulsink van Bouwfonds regio midden. „In het verleden waren voor deze laatste huizen altijd wel kopers te vinden, nu kampen wij ook met leegstand, al is het zeer gering. Korting op deze huizen kan door het installeren van een luxe keuken of de aanleg van de tuin maar ook door een lagere prijs.”

Bron:
https://www.telegraaf.nl/dft/12106226/__Ontwikkelaars_ontdekken_veiling__.html

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons