21 mei 2012


AMSTERDAM -  Leegstaande nieuwbouwhuizen worden steeds vaker via de veiling aan de man gebracht. Deze winkeldochters drukken zwaar op de balans van projectontwikkelaars, die er dan ook zo snel mogelijk vanaf willen. Voor consumenten betekent het kopen op de veiling een lekkere korting op een spiksplinternieuw huis.

Nieuwbouwsite Niki meldt dat op dit moment bijna 3000 nieuwbouwwoningen ’direct beschikbaar’ zijn. Ron Ruijs zag in de wanhopige projectontwikkelaars een gat in de markt, en biedt ze nu de mogelijkheid om via zijn online veilingsite Vastgoedauctions.nl onverkochte woningen te verkopen. Opvallend is dat er meestal een behoorlijk gat zit – soms van meer dan een ton – tussen het oorspronkelijke prijskaartje en de ’vanaf’ biedprijs. „Zo trekken we meer geïnteresseerden. Het mes snijdt uiteindelijk aan twee kanten. Ontwikkelaars krijgen via de veiling meestal een prima prijs en kopers hebben nooit het vervelende gevoel dat ze eigenlijk te veel hebben betaald”, zegt Ruijs, die ook huizen veilt voor andere partijen.

Projectontwikkelaars zien Vastgoedauctions als een mooie manier om leegstaande nieuwbouw onder de aandacht te brengen van kopers. „Deze overschotwoningen zijn vaak niet de fraaiste van een project”, zegt Miranda Bulsink van Bouwfonds regio midden. „In het verleden waren voor deze laatste huizen altijd wel kopers te vinden, nu kampen wij ook met leegstand, al is het zeer gering. Korting op deze huizen kan door het installeren van een luxe keuken of de aanleg van de tuin maar ook door een lagere prijs.”

Bron:
http://www.telegraaf.nl/dft/12106226/__Ontwikkelaars_ontdekken_veiling__.html


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag