Onroerend goed: wat zijn de belangrijkste bekommernissen van Belgen?

Hoewel het vertrouwen van de Belgen licht gedaald lijkt te zijn volgens de barometer van “Real Estate Trust”, wordt vastgoed door 63% van de Belgen (in 2018) nog steeds beschouwd als een uitstekende investering. 56% vindt het interessant om een bestaande woning te kopen en 42% om er een nieuwe te bouwen. 63% van de ondervraagden meent dat het interessanter is om een woning te kopen dan te huren.

Meer dan ooit komt de bezorgdheid over de opwarming van de aarde tot uiting in de verzamelde gegevens: 70% van de Belgen is het er volledig mee eens dat duurzame en energiezuinige huisvesting belangrijk is. 56% geeft “de voorkeur” aan de aankoop van een bestaande woning boven de bouw van een nieuwe. Opvallend genoeg erkent meer dan de helft van de Belgen (61%) dat er meer compacte en hogere gebouwen nodig zijn.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons