Onroerend goed: wat zijn de belangrijkste bekommernissen van Belgen?

Hoewel het vertrouwen van de Belgen licht gedaald lijkt te zijn volgens de barometer van “Real Estate Trust”, wordt vastgoed door 63% van de Belgen (in 2018) nog steeds beschouwd als een uitstekende investering. 56% vindt het interessant om een bestaande woning te kopen en 42% om er een nieuwe te bouwen. 63% van de ondervraagden meent dat het interessanter is om een woning te kopen dan te huren.

Meer dan ooit komt de bezorgdheid over de opwarming van de aarde tot uiting in de verzamelde gegevens: 70% van de Belgen is het er volledig mee eens dat duurzame en energiezuinige huisvesting belangrijk is. 56% geeft “de voorkeur” aan de aankoop van een bestaande woning boven de bouw van een nieuwe. Opvallend genoeg erkent meer dan de helft van de Belgen (61%) dat er meer compacte en hogere gebouwen nodig zijn.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons