Onlineverkoop steeg fors in 2013

Onlinehandelaars haalden tijdens de eindejaarsperiode in ons land een omzet van 285 miljoen euro. Dat is een stijging van 21 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt BeCommerce, de koepelorganisatie die 80 procent van de markt vertegenwoordigt.

Belgen shoppen steeds vaker online. Die conclusie valt te trekken uit het onderzoek van BeCommerce, dat in België 80 procent van de online handelaars overkoepelt.

Bij een onderzoek bij de eigen leden ziet de koepelorganisatie tijdens de eindejaarsperiode een omzet van 285 miljoen euro, een stijging van 21 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Onlineverkoop haalt in het hele jaar 2013 een omzet van 1,8 miljard, een toename van 18 procent tegenover 2012. De eindejaarsperiode, lopende van 2 tot 31 december, is goed voor 16 procent van de totale jaaromzet.

De populairste artikelen online zijn modeartikels en accessoires. Multimedia en elektronica zitten evenwel in de lift, met een stijging van 64 procent ten opzichte van 2012.

Bron:
De Tijd

Gerelateerde artikels

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer

Coronavirus: kan je nog een woning kopen, verkopen of huren?

Sluiting van niet-essentiële winkels en beperkte sociale contacten; de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus in België tegen te gaan zijn van kracht gegaan en duren zeker tot en met 13 december. Welke effecten hebben deze maatregelen op de vastgoedsector? Rondleidingen, schattingen en verhuizen: we analyseren de situatie met behulp van de laatste informatie.
Lees meer

Kan je al een huis kopen als je nog in een echtscheiding zit?

Mensen die aan het scheiden zijn overwegen wel eens om al een nieuw huis of appartement aan te kopen onder het motto dat ‘huren maar weggegooid geld zou zijn’. Maar kan je in zo’n situatie wel overgaan tot een aankoop? Waarop moet je letten?
Lees meer

Je lening herzien: wat moet je weten voor je naar je bank stapt?

De rentes voor hypothecaire leningen staan al een hele tijd erg laag. Veel mensen stapten de voorbije jaren naar hun bank om hun lening te laten herzien. Denk je eraan om hun voorbeeld te volgen? Goed plan. In deze blog geven we je graag wat achtergrondinformatie, zodat je niet onvoorbereid aan de onderhandelingen begint.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons