Onlineverkoop steeg fors in 2013

Onlinehandelaars haalden tijdens de eindejaarsperiode in ons land een omzet van 285 miljoen euro. Dat is een stijging van 21 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt BeCommerce, de koepelorganisatie die 80 procent van de markt vertegenwoordigt.

Belgen shoppen steeds vaker online. Die conclusie valt te trekken uit het onderzoek van BeCommerce, dat in België 80 procent van de online handelaars overkoepelt.

Bij een onderzoek bij de eigen leden ziet de koepelorganisatie tijdens de eindejaarsperiode een omzet van 285 miljoen euro, een stijging van 21 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Onlineverkoop haalt in het hele jaar 2013 een omzet van 1,8 miljard, een toename van 18 procent tegenover 2012. De eindejaarsperiode, lopende van 2 tot 31 december, is goed voor 16 procent van de totale jaaromzet.

De populairste artikelen online zijn modeartikels en accessoires. Multimedia en elektronica zitten evenwel in de lift, met een stijging van 64 procent ten opzichte van 2012.

Bron:
De Tijd

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons