Onlineverkoop steeg fors in 2013

Onlinehandelaars haalden tijdens de eindejaarsperiode in ons land een omzet van 285 miljoen euro. Dat is een stijging van 21 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt BeCommerce, de koepelorganisatie die 80 procent van de markt vertegenwoordigt.

Belgen shoppen steeds vaker online. Die conclusie valt te trekken uit het onderzoek van BeCommerce, dat in België 80 procent van de online handelaars overkoepelt.

Bij een onderzoek bij de eigen leden ziet de koepelorganisatie tijdens de eindejaarsperiode een omzet van 285 miljoen euro, een stijging van 21 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Onlineverkoop haalt in het hele jaar 2013 een omzet van 1,8 miljard, een toename van 18 procent tegenover 2012. De eindejaarsperiode, lopende van 2 tot 31 december, is goed voor 16 procent van de totale jaaromzet.

De populairste artikelen online zijn modeartikels en accessoires. Multimedia en elektronica zitten evenwel in de lift, met een stijging van 64 procent ten opzichte van 2012.

Bron:
De Tijd


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag