Online woning veilen

AMSTERDAM - HUIZENMARKT Veel woningbezitters wordt de kans onthouden hun huis te verkopen omdat zij niet door hun makelaars geattendeerd worden op een vrij nieuw fenomeen: de online vrijwillige veiling van hun onderkomen.

Dat zegt Ron Ruijs, directeur van het bedrijf Vastgoed Auctions, gespecialiseerd in het veilen van woningen. Daarbij neemt de verkoper het initiatief, in tegenstelling tot de executieverkopen, waarbij de bank bepaalt wat er gebeurt en het pand voor een laag bedrag terecht komt bij handelaren, de verkoper met een forse restschuld achterlatend.

Transparant
Ruijs: "Mijn bedrijf is in staat veelal binnen een paar maanden, soms sneller, een huis van eigenaar te laten wisselen. Het principe is simpel: je begint met een lage vanaf prijs en belangstellenden doen een bod, waardoor het beginbedrag omhoog gaat. Je ziet van elkaar wat je biedt, het is erg transparant. De verkoper krijgt er meer voor dan bij een gedwongen veiling. Het is dus gunstig voor zowel deze betrokkene als de bank."

Volgens hem hebben makelaars, aangesloten bij de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars), onvoldoende interesse voor deze manier van veilen. Hij denkt dat het ego makelaars hierbij in de weg zit. Ze kunnen het moeilijk accepteren, meent hij, dat ze het huis niet zelf kwijtraken, maar daarvoor een veiling nodig hebben.

Bron: De Telegraaf.

Gerelateerde artikels

Wil je een woning met erfdienstbaarheid kopen of verkopen?

Een woning verkopen met erfdienstbaarheid kan vaak intimiderend klinken. Wat is dat eigenlijk, erfdienstbaarheid? Welke soorten bestaan er allemaal? En heeft de erfdienstbaarheid dan ook invloed op de verkoop?
Lees meer

Een huis verkopen in het buitenland, hoe doe je dat?

Stel: een aantal jaar geleden heb je als investering een vakantiehuis in het buitenland gekocht. Nu besef je echter, en dat kan om verschillende redenen zijn, dat dat huis een beetje een blok aan je been is geworden. 
Lees meer

Wil je je sociale woning verkopen?

Een sociale woning is voor velen een kans op stabiliteit. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je situatie nooit kan veranderen. Sommigen krijgen de opportuniteit om ver van huis te werken, bij anderen wordt het gezin dan weer wat te groot.
Lees meer

Verkoop je je nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwwoning verkopen is een uitzonderlijke situatie. Bijna niemand verwacht immers om zo snel na de aankoop of bouw van een huis dat huis weer te moeten verkopen. 
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons