Online woning veilen

AMSTERDAM - HUIZENMARKT Veel woningbezitters wordt de kans onthouden hun huis te verkopen omdat zij niet door hun makelaars geattendeerd worden op een vrij nieuw fenomeen: de online vrijwillige veiling van hun onderkomen.

Dat zegt Ron Ruijs, directeur van het bedrijf Vastgoed Auctions, gespecialiseerd in het veilen van woningen. Daarbij neemt de verkoper het initiatief, in tegenstelling tot de executieverkopen, waarbij de bank bepaalt wat er gebeurt en het pand voor een laag bedrag terecht komt bij handelaren, de verkoper met een forse restschuld achterlatend.

Transparant
Ruijs: "Mijn bedrijf is in staat veelal binnen een paar maanden, soms sneller, een huis van eigenaar te laten wisselen. Het principe is simpel: je begint met een lage vanaf prijs en belangstellenden doen een bod, waardoor het beginbedrag omhoog gaat. Je ziet van elkaar wat je biedt, het is erg transparant. De verkoper krijgt er meer voor dan bij een gedwongen veiling. Het is dus gunstig voor zowel deze betrokkene als de bank."

Volgens hem hebben makelaars, aangesloten bij de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars), onvoldoende interesse voor deze manier van veilen. Hij denkt dat het ego makelaars hierbij in de weg zit. Ze kunnen het moeilijk accepteren, meent hij, dat ze het huis niet zelf kwijtraken, maar daarvoor een veiling nodig hebben.

Bron: De Telegraaf.

Gerelateerde artikels

Mag je zelf je woning verkopen, ook al heb je een makelaar?

Wil je je huis of appartementje aan de kust verkopen nu de vastgoedmarkt in de lift zit? Misschien overweeg je dan met een vastgoedmakelaar in zee te gaan. Handig: je hoeft zelf geen bezichtigingen te organiseren of documenten in orde te brengen. Samenwerken met een makelaar is niet zo moeilijk: je ondertekent samen een contract en je makelaar gaat aan de slag om de verkoop te realiseren.
Lees meer

Kan je makelaar je huis in jouw naam verkopen?

Je doet een beroep op een vastgoedmakelaar voor de verkoop of verhuur van je huis of appartement. Mag de makelaar dan zelf beslissen om de verkoops- of verhuurovereenkomst in jouw naam en voor jouw rekening te ondertekenen?
Lees meer

5 tips voor een succesvolle home-staging!

Het is bewezen dat een woning die te koop of te huur staat meer kans heeft om de aandacht te trekken als deze wordt uitgelicht met professioneel ogende foto’s die onder meer de illusie van grotere volumes wekken.
Lees meer

Veel gestelde vragen rond het Coronavirus: wat zijn de gevolgen voor de vastgoedmarkt?

Zoals vele sectoren, ondervindt ook de vastgoedsector hinder door het coronavirus. Maar wat betekent dit voor jou? Enkele antwoorden op de meest gestelde vragen.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons