13 februari 2013


AMSTERDAM - HUIZENMARKT Veel woningbezitters wordt de kans onthouden hun huis te verkopen omdat zij niet door hun makelaars geattendeerd worden op een vrij nieuw fenomeen: de online vrijwillige veiling van hun onderkomen.

Dat zegt Ron Ruijs, directeur van het bedrijf Vastgoed Auctions, gespecialiseerd in het veilen van woningen. Daarbij neemt de verkoper het initiatief, in tegenstelling tot de executieverkopen, waarbij de bank bepaalt wat er gebeurt en het pand voor een laag bedrag terecht komt bij handelaren, de verkoper met een forse restschuld achterlatend.

Transparant
Ruijs: "Mijn bedrijf is in staat veelal binnen een paar maanden, soms sneller, een huis van eigenaar te laten wisselen. Het principe is simpel: je begint met een lage vanaf prijs en belangstellenden doen een bod, waardoor het beginbedrag omhoog gaat. Je ziet van elkaar wat je biedt, het is erg transparant. De verkoper krijgt er meer voor dan bij een gedwongen veiling. Het is dus gunstig voor zowel deze betrokkene als de bank."

Volgens hem hebben makelaars, aangesloten bij de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars), onvoldoende interesse voor deze manier van veilen. Hij denkt dat het ego makelaars hierbij in de weg zit. Ze kunnen het moeilijk accepteren, meent hij, dat ze het huis niet zelf kwijtraken, maar daarvoor een veiling nodig hebben.

Bron: De Telegraaf.


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag