Online naar de kapper


De veranderingen in de economie hebben ook invloed op de ontwikkeling van winkelstraten. Het vastgoed verandert altijd mee met de samenleving.

De vastgoedwereld is een traditionele wereld die maar matig flexibel is. Inspelen op innovaties en veranderingen zijn niet de sterkste eigenschappen van  vastgoedeigenaren en beleggers.

De huidige verschuiving van offline winkelen naar webwinkels is zo'n verandering. Enkelen jaren geleden hielden velen het niet voor mogelijk om boodschappen, kleding en auto's online aan te schaffen. Waar gaat dat momenteel naar toe? Videotheken verdwijnen, reisbureaus gaan online en sluiten de kantoren, makelaars verdwijnen of worden kleiner. De winkelstraten zien er hierdoor al anders uit, er staat meer te huren en de winkels die blijven worden entertainment.

Mensen zullen steeds meer verrast in de winkel willen worden en dat vraagt een hoge creativiteit van de eigenaar en medewerkers. Niet elke winkel kan aan die vraag voldoen en stopt, laat een leeg winkelpand achter of kiest ervoor zijn business alleen nog online te doen. Welke winkels je ook kiest, het zullen er minder worden. Voor elk product is er wel een online variant waarbij de klant vanuit de luie stoel thuis zijn aankopen doet.

Als vastgoedeigenaar zou ik me zorgen maken, zeker als ik een huurder heb die ook een online strategie heeft. Als mijn huurder een kapper zou zijn heb ik minder te vrezen, de kapper blijft offline en zal hooguit online reclame maken en aanverwante producten verkopen. Zolang ik mijn haar nog niet online kan laten knippen zou ik vooral beleggen in panden met een kapper erin!

Bron:
https://www.deondernemer.nl/blogs/613458/Online-naar-de-kapper.html

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons