Online kunstmarkt haalt miljoenen op

Het platform voor hogere kunsten Artspace.com, met zeker 100 miljoen dollar aan werken, heeft 8,5 miljoen dollar opgehaald als aanvulling op de 3,7 miljoen die het eerder uit de markt haalde.

Artspace verkoopt kunst puur online. Wie wil kopen, voor prijzen die kunnen oplopen tot wel 150.000 dollar, zal moeten afgaan op vrij eenvoudige tweedimensionale plaatjes. Toch blijkt dat in een behoefte te voorzien. Veilinghuis Christie’s gaat zijn onlineverkoop fors uitbreiden dit jaar.

Het Newyorkse bedrijf bestaat nog maar kort, sinds 2011, en heeft nu een leidende positie in de kunstwereld. Met de nieuwe financiering van onder meer MTV’s Robert Pittman, kunstverzamelaar Maria Baibakoba (dochter van Oleg Baibakov) en Staples oprichter Tom Stemberg, wil men de technologie verder uitbouwen. Daarnaast zijn er internationale ambities.

Bron:
becommerce.be

Gerelateerde artikels

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons