Online kunstmarkt haalt miljoenen op

Het platform voor hogere kunsten Artspace.com, met zeker 100 miljoen dollar aan werken, heeft 8,5 miljoen dollar opgehaald als aanvulling op de 3,7 miljoen die het eerder uit de markt haalde.

Artspace verkoopt kunst puur online. Wie wil kopen, voor prijzen die kunnen oplopen tot wel 150.000 dollar, zal moeten afgaan op vrij eenvoudige tweedimensionale plaatjes. Toch blijkt dat in een behoefte te voorzien. Veilinghuis Christie’s gaat zijn onlineverkoop fors uitbreiden dit jaar.

Het Newyorkse bedrijf bestaat nog maar kort, sinds 2011, en heeft nu een leidende positie in de kunstwereld. Met de nieuwe financiering van onder meer MTV’s Robert Pittman, kunstverzamelaar Maria Baibakoba (dochter van Oleg Baibakov) en Staples oprichter Tom Stemberg, wil men de technologie verder uitbouwen. Daarnaast zijn er internationale ambities.

Bron:
becommerce.be

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons