Een onderhoudsarme tuin

Heb je een tuin? En ben je gek op lekker in de tuin zitten tijdens de warme maanden? Maar heb je weinig tijd of zin om veel in je tuin bezig te zijn, en vind je het toch belangrijk dat je tuin er altijd op en top bij ligt? Maak je tuin dan zo onderhoudsarm mogelijk. Hieronder ontdek je hoe je dat doet!

Veel stoep óf een kunstgazon
De basis voor de tuin is de bestrating of het gazon. Écht onderhoudsarm ben je wanneer je veel stoep in je tuin hebt. Of misschien zelfs beton. Het kan wel wat grauw en sfeerloos eruitzien. Om dat te voorkomen kun je een gedeelte van je tuin bijvoorbeeld met grind of boomschors bedekken. Wil je dat je tuin er zo “tuinachtig” mogelijk uit ziet, dan is een gazon uit kunstgras een goede optie. Kunstgras vraagt amper onderhoud en blijft altijd mooi groen. Het gaat wel 10 jaar mee. 

Kunstbomen en kunstplanten
Je kunt kiezen voor onderhoudsarme beplanting in je tuin, zodat je weinig tot geen tijd kwijt bent aan plantonderhoud. Vind je eigenlijk al het werk te veel? Of vind je dat de keuze voor een onderhoudsarme beplanting je teveel beperkt? Kies dan kunstbeplanting. Kunstplanten en –bomen zijn tegenwoordig niet van echt te onderscheiden en je hebt er geen omkijken naar. Ideaal, toch?

Hardhouten schutting
Ga je een schutting zetten? Of een houten terras leggen? Kies dan voor hardhout. Dit materiaal heeft een lange levensduur en vraagt minder onderhoud dan bijvoorbeeld geïmpregneerd hout.

Onderhoudsvrije meubels en accessoires
Ook de manier waarop je je tuin inricht en decoreert is natuurlijk belangrijk. Een houten tuinset zal bijvoorbeeld minder lang meegaan dan een kunststof of metalen tuinset. Let dus ook bij de inrichting van je tuin op de materiaalkeuze. 

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons