Omgevingsbesturing met Android@Home – domotica goes mainstream


Met Android@home wil Google het mogelijk maken om alle huishoudelijke apparaten te besturen met Android apps. Met een smartphone de lampen aan en uit doen of muziek afspelen, de verwarming bedienen, de gordijnen automatisch sluiten, of de wasmachine aanzetten op afstand zijn maar enkele voorbeelden. Een pluspunt van Android@Home is haar open source karakter waarmee Google hoopt op een actieve benadering van ontwikkelaars.

Voor veel gehandicapten en senioren is omgevingsbesturing, oftewel domotica al langer een feit. Het doel van Android@Home is domotica in ieder normaal huishouden te integreren. Home automation, het engelse woord voor omgevingsbesturing is niet iets nieuws. Andere ontwikkelaars zoals IBM, Cisco, Microsoft en HP zijn al langer actief in de markt voor domotica. positief is wel dat Google home automation mainstream gaat maken met Android@Home.

In mei 2011 kondigde Google het project Android@Home aan. De datum van verschijning voor project Thungston zoals Android@Home ook wel wordt genoemd is het einde van dit jaar. Een ding is zeker; domotica met de smartphone gaat nog veel van zich laten horen.

Bron:
http://vastgoedapps.com/category/vastgoed-tech-trends


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag