Omgevingsbesturing met Android@Home – domotica goes mainstream


Met Android@home wil Google het mogelijk maken om alle huishoudelijke apparaten te besturen met Android apps. Met een smartphone de lampen aan en uit doen of muziek afspelen, de verwarming bedienen, de gordijnen automatisch sluiten, of de wasmachine aanzetten op afstand zijn maar enkele voorbeelden. Een pluspunt van Android@Home is haar open source karakter waarmee Google hoopt op een actieve benadering van ontwikkelaars.

Voor veel gehandicapten en senioren is omgevingsbesturing, oftewel domotica al langer een feit. Het doel van Android@Home is domotica in ieder normaal huishouden te integreren. Home automation, het engelse woord voor omgevingsbesturing is niet iets nieuws. Andere ontwikkelaars zoals IBM, Cisco, Microsoft en HP zijn al langer actief in de markt voor domotica. positief is wel dat Google home automation mainstream gaat maken met Android@Home.

In mei 2011 kondigde Google het project Android@Home aan. De datum van verschijning voor project Thungston zoals Android@Home ook wel wordt genoemd is het einde van dit jaar. Een ding is zeker; domotica met de smartphone gaat nog veel van zich laten horen.

Bron:
http://vastgoedapps.com/category/vastgoed-tech-trends

Gerelateerde artikels

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons