Nieuwe (ver)bouwsite scheidt vaklui van prutsers

Bouwen of verbouwen? Dan neem je maar beter gerenommeerde vaklui in de hand. Welke architecten, loodgieters en elektriciens kwaliteit leveren, en welke prutsers je maar beter mijdt, kan je binnenkort ontdekken op de nieuwe website Bouw-wijzer.be.

Op Bouw-wijzer.be kan iedereen sinds deze week zijn goede en slechte ervaringen met bedrijven en zelfstandigen uit de bouwwereld kwijt. Naast een woordje uitleg over de samenwerking kunnen gebruikers ook punten geven voor algemene tevredenheid, en het respecteren van het vooropgestelde budget en de afgesproken einddatum van de werken. Eenmaal de website voldoende reviews heeft ontvangen, zou je via de zoekfunctie eenvoudig een betrouwbare aannemer uit je eigen regio moeten vinden. Om je zoekopdracht te verfijnen biedt de site keuze uit 25 categorieën, gaande van architecten over schilders tot bedrijven die gespecialiseerd zijn in de aanleg van zwembaden. Verder is er een forum om met andere gebruikers van gedachten te wisselen en vragen te stellen over onderwerpen als premies, regelgeving en woonkredieten.

TripAdvisor voor de bouwsector
“Ik ben met Bouw-wijzer.be gestart na een persoonlijke verbouwervaring”, vertelt initiatiefnemer Dirk Dewulf. “Bij de voorbereiding stelde ik vast dat er op het hele internet geen enkele plek te vinden was waar mensen hun ervaringen met bedrijven uit de bouwwereld kunnen delen. Als ik een nieuwe stofzuiger of andere elektronica nodig heb lees ik online eerst een aantal reviews. Maar bij een veel grotere investering zoals een verbouwing ging dat dus niet. Heel vreemd, voor een sector die juist zo afhankelijk is van mond-tot-mondreclame.” Wat is volgens Dewulf eigenlijk het verschil met een site als Twizzy, waar je ook op zoek kan gaan naar professionele vakmensen? “Twizzy levert werk aan vaklui door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Onze website wil eerder een TripAdvisor voor de bouwsector zijn, een plek dus waar mensen zich zowel positief als negatief kunnen uitlaten over de bedrijven en zelfstandigen waarmee ze hebben samengewerkt.”

Bron:
De Tijd


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag