Nieuwe (ver)bouwsite scheidt vaklui van prutsers

Bouwen of verbouwen? Dan neem je maar beter gerenommeerde vaklui in de hand. Welke architecten, loodgieters en elektriciens kwaliteit leveren, en welke prutsers je maar beter mijdt, kan je binnenkort ontdekken op de nieuwe website Bouw-wijzer.be.

Op Bouw-wijzer.be kan iedereen sinds deze week zijn goede en slechte ervaringen met bedrijven en zelfstandigen uit de bouwwereld kwijt. Naast een woordje uitleg over de samenwerking kunnen gebruikers ook punten geven voor algemene tevredenheid, en het respecteren van het vooropgestelde budget en de afgesproken einddatum van de werken. Eenmaal de website voldoende reviews heeft ontvangen, zou je via de zoekfunctie eenvoudig een betrouwbare aannemer uit je eigen regio moeten vinden. Om je zoekopdracht te verfijnen biedt de site keuze uit 25 categorieën, gaande van architecten over schilders tot bedrijven die gespecialiseerd zijn in de aanleg van zwembaden. Verder is er een forum om met andere gebruikers van gedachten te wisselen en vragen te stellen over onderwerpen als premies, regelgeving en woonkredieten.

TripAdvisor voor de bouwsector
“Ik ben met Bouw-wijzer.be gestart na een persoonlijke verbouwervaring”, vertelt initiatiefnemer Dirk Dewulf. “Bij de voorbereiding stelde ik vast dat er op het hele internet geen enkele plek te vinden was waar mensen hun ervaringen met bedrijven uit de bouwwereld kunnen delen. Als ik een nieuwe stofzuiger of andere elektronica nodig heb lees ik online eerst een aantal reviews. Maar bij een veel grotere investering zoals een verbouwing ging dat dus niet. Heel vreemd, voor een sector die juist zo afhankelijk is van mond-tot-mondreclame.” Wat is volgens Dewulf eigenlijk het verschil met een site als Twizzy, waar je ook op zoek kan gaan naar professionele vakmensen? “Twizzy levert werk aan vaklui door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Onze website wil eerder een TripAdvisor voor de bouwsector zijn, een plek dus waar mensen zich zowel positief als negatief kunnen uitlaten over de bedrijven en zelfstandigen waarmee ze hebben samengewerkt.”

Bron:
De Tijd

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons