Nieuw initiatief vergroot verhandelbaarheid vastgoedparticipaties


Vastgoedvergelijker.nl, het grootste informatieplatform op het gebied van niet beursgenoteerd vastgoed, is gestart met Participatieaanbod.nl. Met dit nieuwe initiatief kunnen beleggers op een eenvoudige, transparante en efficiënte manier hun vastgoedparticipaties verhandelen. Het gaat vooral om participaties in bestaande vastgoedCV’s, -maatschappen en –obligaties die op het nieuwe platform zullen worden aangeboden.

Nick Blom
, directeur van Vastgoedvergelijker.nl en initiatiefnemer: “Beleggers en fondsaanbieders hebben behoefte aan een laagdrempelig handelsplatform waar participaties ter verhandeling kunnen worden aangeboden. Vastgoedvergelijker.nl lanceert daarom Participatieaanbod.nl om aan deze behoefte te voldoen."

Om de verhandelbaarheid te bevorderen is www.participatieaanbod.nl zo eenvoudig, transparant en efficiënt mogelijk gehouden. Zo faciliteert de fondsaanbieder zelf de transactie tussen de verkopende en kopende belegger. Blom: “Omdat de markt zelf inziet dat een dergelijk platform noodzakelijk is kunnen we met trots melden dat we nu al kunnen starten met 10 fondsen van vijf aanbieders die behoren tot de grootste in de markt. De verwachting is dat snel meerdere fondsaanbieders zich aan zullen sluiten.”

Enkele reacties van fondsaanbieders op dit nieuwe initiatief:

Manfred Kuhl
, bestuursvoorzitter van Holland Immo Group: "Holland Immo Group heeft voor Participatieaanbod.nl gekozen vanwege het laagdrempelige karakter van dit online handelsplatform, dat enkel voorziet in het bij elkaar brengen van gegadigde partijen, terwijl vervolgens het tot stand komen van een verkoop en de afwikkeling van een transactie eenvoudig aan partijen en de fondsaanbieder wordt overgelaten."

Harm Scholte, directeur bij Homburg Capital: “Homburg Capital steunt het initiatief van Participatieaanbod.nl, omdat het een eenvoudige en efficiënte manier is om vraag en aanbod van deelnemingsrechten bijeen te brengen zonder dat de fondsbeheerder het contact met haar investeerders verliest."

Patrick van Harderwijk, directeur Westplan Investors: “De mogelijkheid om een participatie te verhandelen spreekt beleggers aan. Participatieaanbod.nl maakt dit eenvoudiger.”

Hans Neef, directeur RijnVast B.V.: “RijnVast streeft naar transparantie, degelijkheid en betrouwbaarheid bij het structuren en aanbieden van haar vastgoedbeleggingsfondsen. Participatieaanbod.nl sluit hier uitstekend op aan omdat het een eenvoudige, transparante en efficiënte manier is om beleggers de mogelijkheid te bieden om haar stukken te kunnen verhandelen, een wens van veel beleggers waar wij graag aan tegemoet komen en naadloos past in onze strategie”.

Martin van Lieburg, director Finance & Fundmanagement ECC Invest: “ECC Invest steunt het initiatief van Participatieaanbod.nl, omdat deze het verhandelen van participaties een stuk eenvoudiger maakt. Dit komt ten goede aan de beleggers zonder dat de fondsaanbieder het contact met de belegger verliest.”

Bron:
http://www.vastgoedjournaal.nl/news/5677/15/Nieuw-initiatief-vergroot-verhandelbaarheid-vastgoedparticipaties

 

 

Gerelateerde artikels

Coronavirus: kan je nog een woning kopen, verkopen of huren?

Sluiting van niet-essentiële winkels en beperkte sociale contacten; de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus in België tegen te gaan zijn van kracht gegaan en duren zeker tot en met 13 december. Welke effecten hebben deze maatregelen op de vastgoedsector? Rondleidingen, schattingen en verhuizen: we analyseren de situatie met behulp van de laatste informatie.
Lees meer

Kan je al een huis kopen als je nog in een echtscheiding zit?

Mensen die aan het scheiden zijn overwegen wel eens om al een nieuw huis of appartement aan te kopen onder het motto dat ‘huren maar weggegooid geld zou zijn’. Maar kan je in zo’n situatie wel overgaan tot een aankoop? Waarop moet je letten?
Lees meer

Je lening herzien: wat moet je weten voor je naar je bank stapt?

De rentes voor hypothecaire leningen staan al een hele tijd erg laag. Veel mensen stapten de voorbije jaren naar hun bank om hun lening te laten herzien. Denk je eraan om hun voorbeeld te volgen? Goed plan. In deze blog geven we je graag wat achtergrondinformatie, zodat je niet onvoorbereid aan de onderhandelingen begint.
Lees meer

Verwarming weer aan na de zomer? Let op deze aandachtspunten!

Nu het 's ochtends weer best fris is en 's avonds snel afkoelt, gaat in veel huizen de verwarming weer aan. Maar voor je na de zomer je verwarming weer inschakelt, controleer je best eerst een paar zaken. We lijsten ze voor je op.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons