Nieuw initiatief vergroot verhandelbaarheid vastgoedparticipaties


Vastgoedvergelijker.nl, het grootste informatieplatform op het gebied van niet beursgenoteerd vastgoed, is gestart met Participatieaanbod.nl. Met dit nieuwe initiatief kunnen beleggers op een eenvoudige, transparante en efficiënte manier hun vastgoedparticipaties verhandelen. Het gaat vooral om participaties in bestaande vastgoedCV’s, -maatschappen en –obligaties die op het nieuwe platform zullen worden aangeboden.

Nick Blom
, directeur van Vastgoedvergelijker.nl en initiatiefnemer: “Beleggers en fondsaanbieders hebben behoefte aan een laagdrempelig handelsplatform waar participaties ter verhandeling kunnen worden aangeboden. Vastgoedvergelijker.nl lanceert daarom Participatieaanbod.nl om aan deze behoefte te voldoen."

Om de verhandelbaarheid te bevorderen is www.participatieaanbod.nl zo eenvoudig, transparant en efficiënt mogelijk gehouden. Zo faciliteert de fondsaanbieder zelf de transactie tussen de verkopende en kopende belegger. Blom: “Omdat de markt zelf inziet dat een dergelijk platform noodzakelijk is kunnen we met trots melden dat we nu al kunnen starten met 10 fondsen van vijf aanbieders die behoren tot de grootste in de markt. De verwachting is dat snel meerdere fondsaanbieders zich aan zullen sluiten.”

Enkele reacties van fondsaanbieders op dit nieuwe initiatief:

Manfred Kuhl
, bestuursvoorzitter van Holland Immo Group: "Holland Immo Group heeft voor Participatieaanbod.nl gekozen vanwege het laagdrempelige karakter van dit online handelsplatform, dat enkel voorziet in het bij elkaar brengen van gegadigde partijen, terwijl vervolgens het tot stand komen van een verkoop en de afwikkeling van een transactie eenvoudig aan partijen en de fondsaanbieder wordt overgelaten."

Harm Scholte, directeur bij Homburg Capital: “Homburg Capital steunt het initiatief van Participatieaanbod.nl, omdat het een eenvoudige en efficiënte manier is om vraag en aanbod van deelnemingsrechten bijeen te brengen zonder dat de fondsbeheerder het contact met haar investeerders verliest."

Patrick van Harderwijk, directeur Westplan Investors: “De mogelijkheid om een participatie te verhandelen spreekt beleggers aan. Participatieaanbod.nl maakt dit eenvoudiger.”

Hans Neef, directeur RijnVast B.V.: “RijnVast streeft naar transparantie, degelijkheid en betrouwbaarheid bij het structuren en aanbieden van haar vastgoedbeleggingsfondsen. Participatieaanbod.nl sluit hier uitstekend op aan omdat het een eenvoudige, transparante en efficiënte manier is om beleggers de mogelijkheid te bieden om haar stukken te kunnen verhandelen, een wens van veel beleggers waar wij graag aan tegemoet komen en naadloos past in onze strategie”.

Martin van Lieburg, director Finance & Fundmanagement ECC Invest: “ECC Invest steunt het initiatief van Participatieaanbod.nl, omdat deze het verhandelen van participaties een stuk eenvoudiger maakt. Dit komt ten goede aan de beleggers zonder dat de fondsaanbieder het contact met de belegger verliest.”

Bron:
https://www.vastgoedjournaal.nl/news/5677/15/Nieuw-initiatief-vergroot-verhandelbaarheid-vastgoedparticipaties

 

 

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons