NIEUW: Co-exclusiviteit in de online vastgoedbemiddeling


Al blijkt het vertrouwen in de makelaar de laatste jaren gestegen te zijn (cfr. laatste persbericht van het BIV: http://www.oximo.be/nl/over-oximo/blog/p/detail/vastgoedmakelaars-winnen-vertrouwen), blijft een veel gehoorde klacht van verkopers over vastgoedmakelaars, dat zij commissie moeten betalen zelfs als zij de koper zelf hebben aangebracht. 
Bij Oximo, die als dé online vastgoedmakelaar het aan- en verkoopproces heeft geoptimaliseerd ter bescherming van de belangen van zowel kopers als verkopers, is dit vanaf nu verleden tijd! 
Oximo heeft namelijk co-exclusiviteit als vast werkingsprincipe ingevoerd. Het betekent dat de verkoper geen commissie verschuldigd is, enkel een kleine werkingsforfait, als hij zelf de koper aanbrengt. Wanneer de verkoper zelf een kandidaat-koper bekend maakt voordat deze het bindend biedingsplatform van oximo.be gebruikt, is hij vrijgesteld van makelaarsvergoeding. 
Naast de co-exclusiviteit werkt Oximo als vastgoedmakelaar steeds met het ‘no cure no pay’ - principe en is de makelaarsvergoeding ongeveer de helft goedkoper dan de vergoeding bij traditionele vastgoedmakelaars, namelijk 2.5% excl. BTW. Vanzelfsprekend wordt elke verkoop afgesloten via het bindend biedingsplatform van Oximo, om te vermijden dat er via parallelle kanalen dubbele verkopen zouden kunnen plaatsvinden.


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag