NIEUW: Co-exclusiviteit in de online vastgoedbemiddeling


Al blijkt het vertrouwen in de makelaar de laatste jaren gestegen te zijn (cfr. laatste persbericht van het BIV: http://www.oximo.be/nl/over-oximo/blog/p/detail/vastgoedmakelaars-winnen-vertrouwen), blijft een veel gehoorde klacht van verkopers over vastgoedmakelaars, dat zij commissie moeten betalen zelfs als zij de koper zelf hebben aangebracht. 
Bij Oximo, die als dé online vastgoedmakelaar het aan- en verkoopproces heeft geoptimaliseerd ter bescherming van de belangen van zowel kopers als verkopers, is dit vanaf nu verleden tijd! 
Oximo heeft namelijk co-exclusiviteit als vast werkingsprincipe ingevoerd. Het betekent dat de verkoper geen commissie verschuldigd is, enkel een kleine werkingsforfait, als hij zelf de koper aanbrengt. Wanneer de verkoper zelf een kandidaat-koper bekend maakt voordat deze het bindend biedingsplatform van oximo.be gebruikt, is hij vrijgesteld van makelaarsvergoeding. 
Naast de co-exclusiviteit werkt Oximo als vastgoedmakelaar steeds met het ‘no cure no pay’ - principe en is de makelaarsvergoeding ongeveer de helft goedkoper dan de vergoeding bij traditionele vastgoedmakelaars, namelijk 2.5% excl. BTW. Vanzelfsprekend wordt elke verkoop afgesloten via het bindend biedingsplatform van Oximo, om te vermijden dat er via parallelle kanalen dubbele verkopen zouden kunnen plaatsvinden.

Gerelateerde artikels

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer

Coronavirus: kan je nog een woning kopen, verkopen of huren?

Sluiting van niet-essentiële winkels en beperkte sociale contacten; de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus in België tegen te gaan zijn van kracht gegaan en duren zeker tot en met 13 december. Welke effecten hebben deze maatregelen op de vastgoedsector? Rondleidingen, schattingen en verhuizen: we analyseren de situatie met behulp van de laatste informatie.
Lees meer

Kan je al een huis kopen als je nog in een echtscheiding zit?

Mensen die aan het scheiden zijn overwegen wel eens om al een nieuw huis of appartement aan te kopen onder het motto dat ‘huren maar weggegooid geld zou zijn’. Maar kan je in zo’n situatie wel overgaan tot een aankoop? Waarop moet je letten?
Lees meer

Je lening herzien: wat moet je weten voor je naar je bank stapt?

De rentes voor hypothecaire leningen staan al een hele tijd erg laag. Veel mensen stapten de voorbije jaren naar hun bank om hun lening te laten herzien. Denk je eraan om hun voorbeeld te volgen? Goed plan. In deze blog geven we je graag wat achtergrondinformatie, zodat je niet onvoorbereid aan de onderhandelingen begint.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons