Niet bieden op de koopsom, maar op de huurprijs van bedrijfsmatig vastgoed?

Huurbieding.nl leek een jaar geleden een wild idee: de gestagneerde vastgoedmarkt een boost willen geven door te bieden op huurpanden van bedrijfsmatig vastgoed.

Toch blijkt het concept www.huurbieding.nl aan te slaan in Nederland.

Momenteel komen er rond de 20 a 30 nieuwe panden bij per maand, en slaan ongeveer 50 ondernemers per maand hun slag via de website.

Op Huurbieding.nl kunnen potentiële huurders op dezelfde manier een pand kiezen als waarop kopers dat doen. Ze brengen een vrijblijvend bod uit dat bij hun gevoel past en dat komt direct terecht bij de aanbieder.

Natuurlijk kunnen de ondernemers ook een bod uitbrengen bij de makelaar zelf, maar toch gebeurd dat niet tot zeer zelden. Het succes zit namelijk in de vrijheid die beide partijen behouden op huurbieding.nl, daarnaast gaat de makelaar vaak niet op een bieding in, en via huurbieding.nl is er meer waardering voor de bieding, ook zijn er veel ondernemers die het in het echt niet durven te bieden, maar via het web wel.

Wie denkt dat de panden voor een bodemprijs verhuurd worden, heeft het mis. Een bieding is het begin van een onderhandeling. 

Volgens Huurbieding.nl vinden veel vastgoedeigenaren het een verademing om volgens dit nieuwe concept te denken. ,,De markt staat zo goed als stil en niemand vindt het fijn om lijdzaam toe te kijken hoe de leegstand geld slurpt. Huurders laten bieden is een bewezen alternatieve manier om een object onder de aandacht te brengen.”

Het succes van het jonge bedrijf bestaat niet alleen uit het faciliteren van marktplaats voor vastgoed. Huurbieding heeft mensen in dienst die thuis zijn in de modernste Online Marketing. De waarde en invloed van Social media als Twitter en Facebook zijn in deze tijd niet meer te onderschatten. Ook de ouderwetste marketing zoals flyeren en adverteren zijn van groot belang. De jonge ondernemers Kees Jan Verplanke en Jordi van der Pas (beide 22 jaar) zitten er dagelijks boven op, momenteel hebben wij een team van 5 man vertelt Kees Jan Verplanke. Jordi van der Pas vertelde ons, ‘’Wij begonnen bij de kleine particuliere belegger, die wij nog steeds graag zien, maar door de verhuur en de stijgende aantal leads per maand, krijgen wij steeds meer grotere vastgoedpartijen, pensioenfondsen tot beurs genoteerde vastgoed bedrijven’’

Wie al een makelaar heeft ingeschakeld, hoeft deze verbinding niet te verbreken. Het werk van de makelaar en de diensten van www.huurbieding.nl versterken elkaar juist

Bron:
Rotterdamonderneemt.nl


Deel dit artikel

Download ons ebook

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag