Niet bieden op de koopsom, maar op de huurprijs van bedrijfsmatig vastgoed?

Huurbieding.nl leek een jaar geleden een wild idee: de gestagneerde vastgoedmarkt een boost willen geven door te bieden op huurpanden van bedrijfsmatig vastgoed.

Toch blijkt het concept www.huurbieding.nl aan te slaan in Nederland.

Momenteel komen er rond de 20 a 30 nieuwe panden bij per maand, en slaan ongeveer 50 ondernemers per maand hun slag via de website.

Op Huurbieding.nl kunnen potentiële huurders op dezelfde manier een pand kiezen als waarop kopers dat doen. Ze brengen een vrijblijvend bod uit dat bij hun gevoel past en dat komt direct terecht bij de aanbieder.

Natuurlijk kunnen de ondernemers ook een bod uitbrengen bij de makelaar zelf, maar toch gebeurd dat niet tot zeer zelden. Het succes zit namelijk in de vrijheid die beide partijen behouden op huurbieding.nl, daarnaast gaat de makelaar vaak niet op een bieding in, en via huurbieding.nl is er meer waardering voor de bieding, ook zijn er veel ondernemers die het in het echt niet durven te bieden, maar via het web wel.

Wie denkt dat de panden voor een bodemprijs verhuurd worden, heeft het mis. Een bieding is het begin van een onderhandeling. 

Volgens Huurbieding.nl vinden veel vastgoedeigenaren het een verademing om volgens dit nieuwe concept te denken. ,,De markt staat zo goed als stil en niemand vindt het fijn om lijdzaam toe te kijken hoe de leegstand geld slurpt. Huurders laten bieden is een bewezen alternatieve manier om een object onder de aandacht te brengen.”

Het succes van het jonge bedrijf bestaat niet alleen uit het faciliteren van marktplaats voor vastgoed. Huurbieding heeft mensen in dienst die thuis zijn in de modernste Online Marketing. De waarde en invloed van Social media als Twitter en Facebook zijn in deze tijd niet meer te onderschatten. Ook de ouderwetste marketing zoals flyeren en adverteren zijn van groot belang. De jonge ondernemers Kees Jan Verplanke en Jordi van der Pas (beide 22 jaar) zitten er dagelijks boven op, momenteel hebben wij een team van 5 man vertelt Kees Jan Verplanke. Jordi van der Pas vertelde ons, ‘’Wij begonnen bij de kleine particuliere belegger, die wij nog steeds graag zien, maar door de verhuur en de stijgende aantal leads per maand, krijgen wij steeds meer grotere vastgoedpartijen, pensioenfondsen tot beurs genoteerde vastgoed bedrijven’’

Wie al een makelaar heeft ingeschakeld, hoeft deze verbinding niet te verbreken. Het werk van de makelaar en de diensten van www.huurbieding.nl versterken elkaar juist

Bron:
Rotterdamonderneemt.nl

Gerelateerde artikels

Mag de huurprijs in corona-tijden nog geïndexeerd worden?

Als je een woning of appartement (ver-)huurt is het gebruikelijk de huurprijs jaarlijks te indexeren. Maar mag dat ook gebeuren in deze corona-tijden of moet de indexatie nu tijdelijk worden opgeschort?
Lees meer

Mag een verhuurder zomaar een huisdier weigeren?

Als het op huisdieren aankomt, sturen veel verhuurders liever hun kat. Maar ze zijn zo braaf, meneer, onze lieve viervoeters, kleine gevleugelden en kruipende beestjes. Toch blijft het vandaag voor vele huisdierbezitters vaak een hele uitdaging om een huurwoning voor zichzelf en hun trouwe vriend te vinden. Maar mogen verhuurders eigenlijk wel nee zeggen omwille van een huisdier?
Lees meer

Is kopen interessanter dan huren? Niet noodzakelijkerwijs!

Le Soir heeft een bijzonder en interessant onderzoek uitgevoerd. Dat Belgen een baksteen in de maag hebben, weten we al lang maar de cijfers bevestigen dat huren in sommige gevallen een betere oplossing is dan kopen.
Lees meer

Evolueert Vlaanderen naar huurmarkt?

In 2018 bezat nog 71,6% van de Vlamingen hun eigen woning. Maar dat gaat volgens vastgoedmakelaar Dennis Vansweevelt in de toekomst veranderen. “Vlaanderen zal geleidelijk aan meer evolueren naar een huurmarkt”, beweert hij. “Een trend die we de laatste jaren zien, is dat appartementen steeds meer worden gekocht door investeerders, en niet door de bewoners zelf”, vertelt vastgoedmakelaar Dennis Vansweevelt. “Jonge mensen gaan meer en meer huren in plaats van kopen. We evolueren dan ook geleidelijk aan naar een huurmarkt in Vlaanderen.”
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons