Nederlandse vastgoedcrisis sijpelt door in de grensstreek

De gevolgen van de vastgoedcrisis in Nederland sijpelen door in de grensstreek in België. Uit cijfers van de Notarisfederatie blijkt dat het voorbije anderhalf jaar de woningprijzen er gemiddeld met 6,2 procent zijn gedaald terwijl die in de rest van Vlaanderen met bijna 9 procent (8,9 procent) stegen. Dat heeft Kanaal Z bericht.

"Nederland wordt geteisterd door een zeer zware vastgoedcrisis. Prijzen dalen tot 28 procent, in die mate dat Nederlanders momenteel bij verkoop van hun woning niet meer in staat zijn om hun hypotheek terug te betalen", aldus Luc Machon, al meer dan 20 jaar vastgoedmakelaar in de Limburgse grensstreek. De Nederlanders blijven weg in de grensstreek en dus zakt de vraag en bijgevolg ook de prijzen van vastgoed.

Ook de prijzen van appartementen in de grensstreek daalden met 8,2 procent, terwijl dat in heel Vlaanderen -2,6 procent bedroeg. Hier speelt het Nederlander-effect dus minder. "Wellicht omdat Nederlanders in deze streek meer kozen voor woningen en minder voor appartementsbouw", aldus Machon. 

Bron:
De Morgen


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag