Nederlandse notarissen laten nu ook internetbieden toe voor executieveilingen


INTRODUCTIE INTERNETBIEDEN

Sinds enkele maanden is het al mogelijk de veilingen live te volgen via het internet. Meebieden kon alleen nog niet. Nieuw is dat vanaf dinsdag 13 juli 2011 via internet geboden kan worden. Kopers hebben vanaf dan de keus om naar de veilingzaal in Congrescentrum De Vijverhoeve te gaan of via het internet mee te bieden op de te veilen objecten.
Iedereen kan de veiling via het internet volgen. Als iemand wil meebieden via internet moet hij zicht vooraf via een notaris als potentiele bieder laten registreren en een borgsom storten van 1% van het maximaal te bieden bedrag. Meer informatie over het internetbieden vindt u op deze site
vvijd.nl onder de button INTERNETBIEDEN.
Stichting Vastgoedveiling IJssel - Drenthe, de organisator van de veilingen, verwacht met de introductie van het internetbieden, veilingen voor een grotere doelgroep, met name particulieren, toegankelijk wordt.

Eén gezamenlijke regionale veiling
In 2007 is de Stichting Vastgoedveiling IJssel - Drenthe opgericht met als doel het organiseren van een regionale vastgoedveiling. Begin 2010 zijn bijna alle notariskantoren uit het verzorgingsgebied deelnemer geworden en brengen objecten in. Hierdoor worden telkens meerdere objecten gelijktijdig geveild. De veilingen worden gehouden bij Congrescentrum De Vijverhoeve te Zwolle (nabij de Lichtmis aan de A28). De aankondiging van de te veilen objecten vindt minimaal 30 dagen voor de veiling plaats in regionale dagbladen en op onze website vvijd.nl. Deze advertenties verschijnen bijna altijd op een zaterdag. Tevens vindt men een totaal aanbod van alle te veilen objecten op deze site! Voor meer informatie kan  op het desbetreffende object geklikt worden.

Verantwoordelijkheid bij individuele notaris
Onder de verantwoordelijkheid van het bestuur worden een aantal operationele zaken geregeld. Het bestuur bestaat uit notarissen. De stichting besteedt de feitelijke organisatorische werkzaamheden uit aan de veilingcoordinator. De veilingcoordinator is te bereiken op het telefoonnummer: 0546 - 62 11 11 of per mail info@vvijd.nl. De verantwoordelijkheid over elke individuele veiling blijft liggen bij de notaris die vermeld staat bij het te veilen object.

Waar moet je als koper op letten bij een executieveiling?
Informatie over wat er bij het kopen op een executieveiling komt kijken, wordt beschreven op de website vvijd.nl.

Spelregels en aandachtspunten 
Zie verder op de website: www.vvijd.nl.

 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag