Nederlands zakenkantoor breidt dienstverlening uit naar Huizonline.nl


WESTERBORK (Nederland) - Tweeëntachtig jaar geleden ging Oosterveld Assurantiën van start met het geven van financieel advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, leningen en pensioenen.

Maar inmiddels heeft Oosterveld Assurantiën haar dienstverlening uitgebreid met verkoop- en aankoopbemiddeling van woningen, onder de naam HuiZonline.nl, een landelijke organisatie die  zich richt op internetmakelaardij met een persoonlijke tint en bijgevolg met regionale kantoren werkt.

Het voordeel is dat de consument te maken heeft met zijn eigen vertrouwde tussenpersoon, die zijn persoonlijke en financiële situatie kent en deze dus optimaal kan begeleiden.
De HuiZ online makelaar verzorgt de gehele verkoop van de woning voor een vast courtagebedrag van € 995,- incl. BTW.

Wat wordt er dan allemaal voor de verkoper geregeld?
De woning opnemen, foto’s maken, het plaatsen van de woning op diverse landelijke woningsites (o.a. Funda), het verzorgen van woningbrochures, de telefonische opvang van geïnteresseerden, de onderhandelingen en het koopcontract. De verkoper moet wel zelf de bezichtigingen verzorgen. Uit onderzoek is immers gebleken dat de eigenaar het beste zijn eigen woonervaring op de potentiële koper kan overbrengen, wat sneller tot verkoop leidt.

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun huis te koop te zetten zonder gebruik te maken van de diensten van een traditionele makelaar. Deze trend is inmiddels enkele jaren merkbaar.

 

In België zou dergelijke uitbreiding voor tussenpersonen zoals verzekeringsmakelaars, bankagenten, financiële tussenpersonen, kredietbemiddelaars, enz, die niet beschikken over de erkenning om als vastgoedmakelaar te handelen, in elk geval niet mogelijk zijn. Dit in tegenstelling tot Nederland waar er geen vestigingswet bestaat voor vastgoedmakelaars.
Daarentegen zouden dergelijke tussenpersonen, in naam van hun klant - verkoper, wel kunnen handelen op het Oximo - platform mits zij beschikken over een volmacht. Immers het ganse bemiddelingstraject verloopt dan binnen Oximo, die op zijn beurt wel erkend is als vastgoedmakelaar…

 

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons