15 juli 2011

WESTERBORK (Nederland) - Tweeëntachtig jaar geleden ging Oosterveld Assurantiën van start met het geven van financieel advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, leningen en pensioenen.

Maar inmiddels heeft Oosterveld Assurantiën haar dienstverlening uitgebreid met verkoop- en aankoopbemiddeling van woningen, onder de naam HuiZonline.nl, een landelijke organisatie die  zich richt op internetmakelaardij met een persoonlijke tint en bijgevolg met regionale kantoren werkt.

Het voordeel is dat de consument te maken heeft met zijn eigen vertrouwde tussenpersoon, die zijn persoonlijke en financiële situatie kent en deze dus optimaal kan begeleiden.
De HuiZ online makelaar verzorgt de gehele verkoop van de woning voor een vast courtagebedrag van € 995,- incl. BTW.

Wat wordt er dan allemaal voor de verkoper geregeld?
De woning opnemen, foto’s maken, het plaatsen van de woning op diverse landelijke woningsites (o.a. Funda), het verzorgen van woningbrochures, de telefonische opvang van geïnteresseerden, de onderhandelingen en het koopcontract. De verkoper moet wel zelf de bezichtigingen verzorgen. Uit onderzoek is immers gebleken dat de eigenaar het beste zijn eigen woonervaring op de potentiële koper kan overbrengen, wat sneller tot verkoop leidt.

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun huis te koop te zetten zonder gebruik te maken van de diensten van een traditionele makelaar. Deze trend is inmiddels enkele jaren merkbaar.

Bron:
http://www.dekrantvanmiddendrenthe.nl/index.php?n_id=200004&s_id=724

 

In België zou dergelijke uitbreiding voor tussenpersonen zoals verzekeringsmakelaars, bankagenten, financiële tussenpersonen, kredietbemiddelaars, enz, die niet beschikken over de erkenning om als vastgoedmakelaar te handelen, in elk geval niet mogelijk zijn. Dit in tegenstelling tot Nederland waar er geen vestigingswet bestaat voor vastgoedmakelaars.
Daarentegen zouden dergelijke tussenpersonen, in naam van hun klant - verkoper, wel kunnen handelen op het Oximo - platform mits zij beschikken over een volmacht. Immers het ganse bemiddelingstraject verloopt dan binnen Oximo, die op zijn beurt wel erkend is als vastgoedmakelaar…

 


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag