Mogelijke oplossing leegstand kantoren met kantorenbieddag op 13 oktober!


Het online veilinghuis Vastgoed-Auctions.nl, komt na een succesvolle landelijke woningbieddag met een landelijke kantorenbieddag. Het veilinghuis hoopt hiermee een oplossing te bieden voor de enorme leegstand op de Nederlandse kantorenmarkt.

Het idee is om kantoorruimte tijdelijk te gaan verhuren aan de hoogste bieder, door het sluiten van een tijdelijke overeenkomst heeft dit geen negatief effect op de beleggingswaarde van het pand. De aangeboden kantoorruimten zullen online geveild worden op het veilingplatform van Vastgoed-Auctions.nl. Op deze manier kunnen startups of bedrijven die uitbreiding zoeken, goedkoop kantoorruimte huren en kijken of de ruimte bevalt, zonder dat zij hier lang aan vast zitten. De verhuurder heeft huurinkomsten en een verhuurd pand met alle voordelen van dien, tevens bestaat er de kans dat de huurder de huurovereenkomst verlengt tegen normale condities.

Op donderdag 13 oktober kunnen belangstellenden van 10.00 tot 15.00 uur de deelnemende kantoren bezichtigen. Op donderdag 13 oktober zal om 10.00 uur de veiling open gaan en sluiten op vrijdag 14 oktober om 18.00 uur. Uiteraard zijn individuele bezichtigingen op afspraak ook mogelijk.

Vastgoed-Auctions.nl zal bij voldoende deelnemers een landelijke mediacampagne opzetten en lokale marketingondersteuning bieden zodat kantooreigenaren de deelname van hun pand onder de aandacht kunnen brengen. Bij meerdere lokale deelnemers kan er ook een gezamenlijke lokale mediacampagne opgezet worden.

Ron Ruijs van het veilinghuis Vastgoed-Auctions is van mening dat er door dit initiatief weer beweging in de kantorenmarkt kan komen. "Een kantooreigenaar is niet gebaat bij leegstand, maar wil vaak niet zakken met zijn huurprijs omdat dit een negatief effect heeft op de waarde van zijn pand. Door een tijdelijke huurovereenkomst aan te bieden wordt dit probleem ondervangen. Bovendien zijn er voldoende bedrijven die tijdelijk kantoorruimte willen huren tegen een scherp gereduceerde huurprijs. Door de huurprijsveiling kan een potentiële huurder aangeven hoeveel hij maximaal wil betalen, de verhuurder bepaalt uiteindelijk of hij akkoord gaat met de geboden huurprijs. Zo brengen wij de partijen bij elkaar."

Volgens Ruijs wordt er enthousiast gereageerd vanuit de kant van de verhuurders, "beter iets, dan niets" is een veelgehoorde reactie. Tevens wordt een kantoorpand met dit initiatief weer opnieuw onder de aandacht gebracht, waardoor het mogelijk is dat er een huurder wordt gevonden voor een langere termijn en tegen de gebruikelijke condities.

Voor meer informatie over de komende landelijke Kantoren Bieddag:
Vastgoed-Auctions.nl

 

Gerelateerde artikels

Mag de huurprijs in corona-tijden nog geïndexeerd worden?

Als je een woning of appartement (ver-)huurt is het gebruikelijk de huurprijs jaarlijks te indexeren. Maar mag dat ook gebeuren in deze corona-tijden of moet de indexatie nu tijdelijk worden opgeschort?
Lees meer

Mag een verhuurder zomaar een huisdier weigeren?

Als het op huisdieren aankomt, sturen veel verhuurders liever hun kat. Maar ze zijn zo braaf, meneer, onze lieve viervoeters, kleine gevleugelden en kruipende beestjes. Toch blijft het vandaag voor vele huisdierbezitters vaak een hele uitdaging om een huurwoning voor zichzelf en hun trouwe vriend te vinden. Maar mogen verhuurders eigenlijk wel nee zeggen omwille van een huisdier?
Lees meer

Is kopen interessanter dan huren? Niet noodzakelijkerwijs!

Le Soir heeft een bijzonder en interessant onderzoek uitgevoerd. Dat Belgen een baksteen in de maag hebben, weten we al lang maar de cijfers bevestigen dat huren in sommige gevallen een betere oplossing is dan kopen.
Lees meer

Evolueert Vlaanderen naar huurmarkt?

In 2018 bezat nog 71,6% van de Vlamingen hun eigen woning. Maar dat gaat volgens vastgoedmakelaar Dennis Vansweevelt in de toekomst veranderen. “Vlaanderen zal geleidelijk aan meer evolueren naar een huurmarkt”, beweert hij. “Een trend die we de laatste jaren zien, is dat appartementen steeds meer worden gekocht door investeerders, en niet door de bewoners zelf”, vertelt vastgoedmakelaar Dennis Vansweevelt. “Jonge mensen gaan meer en meer huren in plaats van kopen. We evolueren dan ook geleidelijk aan naar een huurmarkt in Vlaanderen.”
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons