Miljoenenwoning in de verkoop? Zware klus

Je huis verkopen is al moeilijk, maar als de vraagprijs meer dan 1 miljoen is, moet je alle middelen inzetten.

Het aantal huizen in Nederland met een vraagprijs boven de 1 miljoen euro daalt drastisch. In 2011 waren het er nog 41.000, in 2012 is dat aantal teruggelopen naar 28.917, een daling van bijna 30 procent. Vorig jaar werden er zo’n 1.890 miljoenenwoningen te koop aangeboden. Daarvan zijn er slechts 476 verkocht, 75 procent staat dus nog te koop, zo blijkt uit recent onderzoek van Calcasa.

Je huis verkopen is al moeilijk, maar als de vraagprijs meer dan 1 miljoen euro is, moet je als eigenaar van zo’n pand dus alles uit de kast halen om de aandacht van die ene koper te trekken. Sieradenontwerpster Franka van de Ven en haar man Peter weten daar alles van. Ze wonen met hun twee kinderen Merel en Pepijn in een vijftiende-eeuws gerestaureerd herenhuis in IJsselstein dat sinds oktober te koop staat. Dat is nog maar kort, zeker als je weet dat een miljoenenwoning op dit moment gemiddeld 16,5 maand moet wachten voor hij een nieuwe eigenaar heeft gevonden.

Het huis van Franka en Peter staat met professionele foto’s en een videofilm op Funda. Het stel heeft intussen aan twee Open Huizen Dagen meegedaan en wacht in spanning af of er 6 april - de halfjaarlijkse Open Huizen Dag van de NVM - kijkers zullen komen. Ze weten zeker dat er een koper bestaat voor hun huis en zijn daar ook zelf actief naar op zoek. Franka heeft er bijna een dagtaak aan, vertelt ze. Ze is hard bezig zich te verdiepen in de mogelijkheden van social media om daarmee een breed netwerk te benaderen. Ook voert ze regelmatig gesprekken met de makelaar over de woningpresentatie en een plan van aanpak. Maar Franka en Peter laten het daar niet bij. Omdat ze ervan overtuigd zijn dat landelijke publiciteit voor hun huis minstens zo belangrijk is als lokale en regionale verkooppromotie, hebben ze een journalist ingeschakeld. “De opdracht die we zijn overeengekomen is dat deze ons helpt het huis te promoten. Journalisten en pr-mensen weten hoe ze de regionale en landelijke media moeten benaderen, hoe je een persbericht maakt en welke eisen je moet stellen aan de foto’s. Op Funda moeten mensen zelf actief op zoek gaan naar een geschikte huis, een artikel in een tijdschrift of krant zien ze toevallig.”

Franka en Peter willen op alle mogelijke manieren en aan zoveel mogelijk mensen laten zien dat hun huis te koop is. “We hoeven onszelf dan niet te verwijten dat we alleen maar zitten af te wachten. Mocht de verkoop niet lukken dan hebben we er wel in elk geval alles aan gedaan”, aldus Franka van de Ven.

Bron:
metronieuws.nl

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons