De meest voorkomende fouten bij verhuizen

Het belangrijkste aan een vlekkeloze verhuis is het zoeken naar de juiste verhuisfirma, toch? Hoewel dat een verhuis een stuk eenvoudiger maakt, maken heel wat planners zelf nog heel wat foutjes. En die vaak voorkomende fouten kunnen best vermeden worden.

Geen plan
Het lijkt vanzelfsprekend dat je een plan hebt. En toch zal je verbaasd zijn wanneer je weet hoeveel mensen zonder enig idee aan een verhuis beginnen. Maak dus een plan met al je to-do’s en geef ze een gepaste deadline. Zo kan je een overzicht bewaren en verlies je minder tijd (en geld).

Geen budget
Verhuizen lijkt vanzelfsprekend, maar wist je dat een verhuis ook geld kost? Wie dacht dat alles gratis en voor niets van de oude naar de nieuwe woning geraakte, kan zich weleens vergissen. Zorg dus voor een verhuisbudget en maak op voorhand een kostenraming.

Inpakpaniek
Oei, verhuisdag! En je hebt nog geen idee of alles in de dozen geraakt. Planning is alles, ook tijdens het inpakken. Verzamel al je spulletjes en sorteer ze op grootte, soort of de kamer waarin je ze wil plaatsen. Dit kan je al doen ruim voor de verhuisdag. Zo kan je snel en zorgeloos inpakken zodra je de juiste dozen hebt.

Anderen niet informeren
Als je wijzigingen maakt tijdens je verhuis -zoals tijdstip en plaats van de verhuisdag- geef je dat best door aan de verhuisfirma. Er kunnen daarom ook bij hen wijzigingen plaatsvinden. Zo kan er een prijsverschil zijn (denk maar aan verhuizen op zondag in plaats van woensdag) of een ander verhuisteam om dezelfde reden.

De huisdieren of de kinderen vergeten
Op zo’n drukke dag heb je nauwelijks tijd voor je kinderen, laat staan dat je huisdieren de nodige aandacht of eten kunnen krijgen. Zorg er dus voor dat je iemand heb die voor een dagje die trouwe viervoeter kan verwennen. Als ze tijdens het verhuizen vrij rond zouden lopen, zouden ze de verhuurders -die doorgaans zware spullen te tillen hebben- voor de voeten kunnen lopen.

Niets op voorhand doen
Onderschat niet wat je allemaal op voorhand kan doen. Er zijn namelijk heel wat zaken die enkele weken voor de verhuisdag in orde kunnen gebracht worden. Dat zorgt ervoor dat je verhuisdag zelf stressloos verloopt. Zo kan je onder andere je adres wijzigen bij diverse instanties, je nutsvoorzieningen regelen en de abonnementen wijzigen. Lijst de taken op, en werk ze enkele weken voor de verhuisdag rustig af.

Succes met je vlekkeloze verhuis!

Bron:
Zimmo

Gerelateerde artikels

3 manieren om te weten of er werken gepland zijn aan een appartementsgebouw!

Als je een bestaand appartement wil kopen is het belangrijk te weten of er werken gepland zijn aan de gemene delen van het gebouw. Als koper zal je daar nu eenmaal in moeten meebetalen. Maar hoe weet je of dat het geval is?
Lees meer

Hoe verloopt de aankoop van een woning?

De aankoop van een nieuwe woning is een belangrijke investering. Het is dan ook belangrijk dat de aankoop correct verloopt, zodat er geen problemen of geschillen ontstaan. We schetsen het hele verloop van de aankoop, van het uitbrengen van het eerste bod tot het ondertekenen van de notariële akte.
Lees meer

Het belang en de voordelen van een schuldsaldoverzekering!

De aankoop van een woning is een grote investering, waarvoor de meeste mensen een lening bij de bank afsluiten. Banken raden aan om een schuldsaldoverzekering te nemen, aangezien dit voor meer zekerheid zorgt. Maar wat is een schuldsaldoverzekering precies en welke voordelen brengt dit met zich mee?
Lees meer

Welke premies en fiscale voordelen geven kopers een duwtje in de rug?

De aankoop van een huis of appartement is voor veel mensen de grootste investering van hun leven. Maar wist je dat er tal van premies en fiscale voordelen bestaan die je bij de aankoop van een woning wat kunnen helpen? In dit artikel geven we je graag enkele interessante tips.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons