De meest voorkomende fouten bij verhuizen

Het belangrijkste aan een vlekkeloze verhuis is het zoeken naar de juiste verhuisfirma, toch? Hoewel dat een verhuis een stuk eenvoudiger maakt, maken heel wat planners zelf nog heel wat foutjes. En die vaak voorkomende fouten kunnen best vermeden worden.

Geen plan
Het lijkt vanzelfsprekend dat je een plan hebt. En toch zal je verbaasd zijn wanneer je weet hoeveel mensen zonder enig idee aan een verhuis beginnen. Maak dus een plan met al je to-do’s en geef ze een gepaste deadline. Zo kan je een overzicht bewaren en verlies je minder tijd (en geld).

Geen budget
Verhuizen lijkt vanzelfsprekend, maar wist je dat een verhuis ook geld kost? Wie dacht dat alles gratis en voor niets van de oude naar de nieuwe woning geraakte, kan zich weleens vergissen. Zorg dus voor een verhuisbudget en maak op voorhand een kostenraming.

Inpakpaniek
Oei, verhuisdag! En je hebt nog geen idee of alles in de dozen geraakt. Planning is alles, ook tijdens het inpakken. Verzamel al je spulletjes en sorteer ze op grootte, soort of de kamer waarin je ze wil plaatsen. Dit kan je al doen ruim voor de verhuisdag. Zo kan je snel en zorgeloos inpakken zodra je de juiste dozen hebt.

Anderen niet informeren
Als je wijzigingen maakt tijdens je verhuis -zoals tijdstip en plaats van de verhuisdag- geef je dat best door aan de verhuisfirma. Er kunnen daarom ook bij hen wijzigingen plaatsvinden. Zo kan er een prijsverschil zijn (denk maar aan verhuizen op zondag in plaats van woensdag) of een ander verhuisteam om dezelfde reden.

De huisdieren of de kinderen vergeten
Op zo’n drukke dag heb je nauwelijks tijd voor je kinderen, laat staan dat je huisdieren de nodige aandacht of eten kunnen krijgen. Zorg er dus voor dat je iemand heb die voor een dagje die trouwe viervoeter kan verwennen. Als ze tijdens het verhuizen vrij rond zouden lopen, zouden ze de verhuurders -die doorgaans zware spullen te tillen hebben- voor de voeten kunnen lopen.

Niets op voorhand doen
Onderschat niet wat je allemaal op voorhand kan doen. Er zijn namelijk heel wat zaken die enkele weken voor de verhuisdag in orde kunnen gebracht worden. Dat zorgt ervoor dat je verhuisdag zelf stressloos verloopt. Zo kan je onder andere je adres wijzigen bij diverse instanties, je nutsvoorzieningen regelen en de abonnementen wijzigen. Lijst de taken op, en werk ze enkele weken voor de verhuisdag rustig af.

Succes met je vlekkeloze verhuis!

Bron:
Zimmo

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons