14 juli 2014

Van januari tot juni is het aantal verkochte woningen en appartementen duidelijk gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde prijs bleef wel vrij stabiel.

Dat meldt de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat in de Notarisbarometer. Vooral in april en juni waren er heel wat transacties, met stijgingen van respectievelijk 4 en 4,6 procent in vergelijking met dezelfde maanden vorig jaar. In mei was er een daling met 3,3 procent.

In de eerste zes maanden van 2014 steeg de vastgoedactiviteit volgens de notarissen met 2,6 procent in vergelijking met de eerste jaarhelft van 2013. Voor het tweede kwartaal alleen noteerden de notarissen 1,8 procent meer vastgoedtransacties.

De gemiddelde prijs van een woonhuis in ons land bleef vrij stabiel. Het ging in de voorbije drie maanden om 234.042 euro, tegen 231.900 euro in het eerste kwartaal. De terugval van de gemiddelde prijs voor een appartement gaat door: van 203.240 naar 200.533 euro of -1,3 procent.Over herenhuizen en villa's houdt de barometer geen aparte gegevens bij.

Die gemiddelden verbergen wel regionale verschillen. Zo valt op dat woonhuizen in Wallonië het afgelopen kwartaal 6,1 procent duurder werden: van 168.162 euro naar 178.419 euro gemiddeld. In Vlaanderen steeg de gemiddelde prijs licht met 1,2 procent naar 251.471 en in Brussel daalde de prijs met 1,4 procent tot 425.071. Bij appartementen is de prijsdaling het sterkst in Vlaanderen. De notarissen merken een gemiddelde prijsdaling van 2,5 procent.

Bron:
Belga

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag