Meer dan 1 miljoen Vlamingen kunnen bouwvergunning digitaal aanvragen

Sinds de invoering van de digitale bouwaanvraag op 1 september 2014, kunnen al meer dan een miljoen Vlamingen gebruik maken van het systeem. Zij hoeven hun stedenbouwkundige vergunning niet langer in achtvoud en op papier aan te vragen.

Sinds de invoering van het systeem van de digitale bouwaanvraag maken 27 steden en gemeenten er gebruik van. Ook in grote steden als Aalst, Mechelen en sinds deze week Antwerpen is het systeem ingevoerd. Zo kunnen al meer dan 1,2 miljoen inwoners een bouwvergunning digitaal aanvragen via de website www.omgevingsloket.be. 

Volledig digitaal
Het elektronische systeem om vergunningen aan te vragen, is snel en flexibel. Met behulp van een internetverbinding, een eID-kaartlezer of een token kunt u de klok rond een aanvraagdossier samenstellen en indienen. Het behandelingsproces verloopt volledig digitaal, van aanvraag tot eindbeslissing. De burgemeester ondertekent de stedenbouwkundige vergunning met zijn elektronische identiteitskaart.

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons