25 juni 2015

Wie een nieuwe woning koopt, kan bij het betalen van de registratierechten de betaalde registratierechten van de vorige woning in mindering brengen.

Dit op voorwaarde dat het oude huis wordt verkocht voor een nieuw huis wordt gekocht. Dan kunnen de betaalde registratierechten van de oude woning worden verrekend bij de koop van het nieuwe huis. Dat is meeneembaarheid door verrekening.

In het omgekeerde geval, wanneer het nieuwe huis gekocht wordt voor het oude verkocht is, kunnen de betaalde registratierechten van de oude woning na de verkoop van de oude woning verrekend worden. Dan spreken we van meeneembaarheid door teruggave.

Goed om weten nog:
- Tussen de verkoop van de oude woning en de aankoop van de nieuwe (of omgekeerd), mag niet meer dan twee jaar zitten.

  • De meeneembaarheid van betaalde registratierechten is altijd beperkt tot maximum 12.500 euro.

  • Opgelet! (Bij-)abattement en meeneembaarheid zijn niet combineerbaar. Als meeneembaarheid gekozen kan worden, is dat de beste keuze. Meeneembaarheid levert namelijk een groter financieel voordeel op.

Bron:
Hebbes

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag