Mazout bestellen: Belgen kiezen het verkeerde moment uit

De gemiddelde Belg bestelt stookolie op het verkeerde moment. Dat was vroeger al zo maar nu nog meer, aldus Sudpresse.

De meeste Belgen plaatsen pas een nieuwe mazoutbestelling als het al koud is buiten. En aangezien we dat dan bijna allemaal in dezelfde periode doen, levert dat wachttijden op die tot 10 dagen en meer kunnen oplopen.

Volgens de firma Pirotte is het koopgedrag anders dan vroeger. In plaats van grote bestellingen te plaatsen, kiezen de meeste Belgen voor het minimum (500 liter) om niet veel geld uit te geven op een korte tijd. Voor leveranciers betekent dat dan weer meer rondes rijden.

Bestellen op het internet is trouwens niet altijd voordeliger. Ene Vincent uit Namen verklaarde aan Sudpresse dat zijn internetbestelling, die “binnen 10 werkdagen” geleverd moest worden, nog eens 10 dagen langer op zich liet wachten. Helaas voor hem bepalen de regels op de site dat “de consument niet het recht heeft om van de aankoop af te zien, en dit volgens artikel 46 §1, 3º LMPC”.

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons