8 maart 2016

Je koopt een woning. Op het moment dat je de sleutels krijgt blijkt dat de verkoper alle verlichting heeft meegenomen. Mag dat wel?

Wat is de regel?
Om te weten wat in de koopprijs is begrepen wordt een onderscheid gemaakt tussen roerende en onroerende zaken. Wat onroerend is, is in de koop begrepen. Roerende goederen zijn integendeel niet inbegrepen. De verkoper kan deze laatste dus meenemen. Roerende goederen zijn bijvoorbeeld de meubelen die zich in de woning bevinden, sierpotten op het terras, losstaande keukentoestellen, gordijnen, de verlichtingsarmaturen die niet echt verankerd zijn in het gebouw enz.

Onroerend op hun beurt zijn bijvoorbeeld de inbouwtoestellen in de keuken, inbouwspots in de plafonds, planten en bomen die in volle grond staan in de tuin, de motor van het tuinhek, radiatoren die aan het verwarmingssysteem zijn gekoppeld enz. Deze goederen moet de verkoper dus achterlaten bij zijn vertrek.

Onderlinge afspraken maken
Je kan met de verkoper andere afspraken maken over wat er blijft staan. Zo kan je bijvoorbeeld afspreken dat bepaalde meubels toch blijven staan, dat de gordijnen blijven hangen enz. Zet die afspraken ook op papier.

Je kan ook een lijst opmaken van goederen die de verkoper al dan niet mag meenemen. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven welke verlichting blijft hangen en welke niet, welke kachels blijven staan enz.

Door dergelijke duidelijke afspraken te maken vermijd je alvast achteraf discussies.

Bron:
Immovlan.be

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag