Mag je nog kandidaat-kopers ontvangen in je huis?

Dinsdag laatstleden heeft de overheid de maatregelen inzake de coronacrisis verscherpt. Zo moet iedereen in principe thuisblijven en contact met anderen vermijden. Maar wat doe je dan met kandidaat-kopers of –huurders als je huis te koop of te huur staat?

Geen groepen ontvangen

Het is alleszins belangrijk sociaal contact zoveel mogelijk te beperken en dit niet alleen voor jezelf maar ook voor andere personen die je zou kunnen besmetten. In dat verband is het alleszins zaak om geen groepen kandidaten tegelijk te ontvangen. Als je dat doet zou men kunnen spreken van een samenscholing.

En aparte kandidaten?

Als een kandidaat-huurder of –koper zich naar jouw woning verplaatst zou men misschien wel kunnen zeggen dat er geen sprake is van een essentiële verplaatsing. Voor de rest is de situatie iets minder duidelijk. Zo verklaarde minister Geens gisteren nog op televisie dat het geen probleem hoeft te zijn een individuele kandidaat-koper of –huurder in je huur- of kooppand toe te laten, mits je tenminste maar een voldoende afstand houdt. Andere politici lijken een strengere houding aan te nemen.

Wat riskeer je?

De politie kan controleren of de nieuwe voorschriften die werden uitgevaardigd wel correct worden nageleefd. Gebeurt dat niet, dan zou je een GAS-boete kunnen krijgen. Denk echter verder dan de sancties en stel indien mogelijk elk bezoek van een kandidaat-koper of huurder uit en dit niet enkel voor je eigen gezondheid maar ook die van je medemens.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hierop moet je letten als je met meerdere makelaars in zee wil gaan!

Je wil je woning of appartement verkopen en zou daarvoor op meerdere vastgoedmakelaars een beroep willen doen. Is dat zonder meer mogelijk? Met welke spelregels moet je precies rekening houden en welke risico’s loop je?
Lees meer

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons