Mag je grasmaaien op zondag?

Zoals altijd is in België niets eenvoudig. Ook hier weer, zeker omdat het geen federale of gewestelijke maar wel een gemeentelijke materie betreft. Logisch, omdat de realiteit van de ene gemeente niet noodzakelijk die van de andere gemeente is, al wordt het zo natuurlijk moeilijk om een concreet antwoord te geven. Van gemeente tot gemeente kunnen er immers totaal verschillende regels gelden. Wat zeggen ze?

In Vlaanderen en Brussel

In Brussel en Vlaanderen is het puzzelen geblazen tussen de gemeenten die het gebruik van grasmaaiers tussen bepaalde (niet altijd dezelfde!) tijdvensters toestaan, de gemeenten die alleen elektrische grasmaaiers toestaan en de gemeenten die helemaal niets toestaan. Op zondag dus, voor alle duidelijkheid.

In Wallonië

In Wallonië tolereren de meeste gemeenten het gebruik van een grasmaaier tussen 10 en 12 uur ‘s morgens. Dat is niet het geval in Waterloo en Dinant.

Wat riskeer je?

Officieel kan je een GAS-boete krijgen tot 350 euro. In de praktijk blijft het meestal bij geklaag van de buren.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Coronavirus: kan je nog een woning kopen, verkopen of huren?

Sluiting van niet-essentiële winkels en beperkte sociale contacten; de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus in België tegen te gaan zijn van kracht gegaan en duren zeker tot en met 13 december. Welke effecten hebben deze maatregelen op de vastgoedsector? Rondleidingen, schattingen en verhuizen: we analyseren de situatie met behulp van de laatste informatie.
Lees meer

Kan je al een huis kopen als je nog in een echtscheiding zit?

Mensen die aan het scheiden zijn overwegen wel eens om al een nieuw huis of appartement aan te kopen onder het motto dat ‘huren maar weggegooid geld zou zijn’. Maar kan je in zo’n situatie wel overgaan tot een aankoop? Waarop moet je letten?
Lees meer

Je lening herzien: wat moet je weten voor je naar je bank stapt?

De rentes voor hypothecaire leningen staan al een hele tijd erg laag. Veel mensen stapten de voorbije jaren naar hun bank om hun lening te laten herzien. Denk je eraan om hun voorbeeld te volgen? Goed plan. In deze blog geven we je graag wat achtergrondinformatie, zodat je niet onvoorbereid aan de onderhandelingen begint.
Lees meer

Verwarming weer aan na de zomer? Let op deze aandachtspunten!

Nu het 's ochtends weer best fris is en 's avonds snel afkoelt, gaat in veel huizen de verwarming weer aan. Maar voor je na de zomer je verwarming weer inschakelt, controleer je best eerst een paar zaken. We lijsten ze voor je op.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons