Mag je grasmaaien op zondag?

Zoals altijd is in België niets eenvoudig. Ook hier weer, zeker omdat het geen federale of gewestelijke maar wel een gemeentelijke materie betreft. Logisch, omdat de realiteit van de ene gemeente niet noodzakelijk die van de andere gemeente is, al wordt het zo natuurlijk moeilijk om een concreet antwoord te geven. Van gemeente tot gemeente kunnen er immers totaal verschillende regels gelden. Wat zeggen ze?

In Vlaanderen en Brussel

In Brussel en Vlaanderen is het puzzelen geblazen tussen de gemeenten die het gebruik van grasmaaiers tussen bepaalde (niet altijd dezelfde!) tijdvensters toestaan, de gemeenten die alleen elektrische grasmaaiers toestaan en de gemeenten die helemaal niets toestaan. Op zondag dus, voor alle duidelijkheid.

In Wallonië

In Wallonië tolereren de meeste gemeenten het gebruik van een grasmaaier tussen 10 en 12 uur ‘s morgens. Dat is niet het geval in Waterloo en Dinant.

Wat riskeer je?

Officieel kan je een GAS-boete krijgen tot 350 euro. In de praktijk blijft het meestal bij geklaag van de buren.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons