Mag je de brandweer bellen voor een wespennest?

In de zomermaanden wordt het weer de tijd dat er op heel wat plaatsen wespennesten opduiken. Als dat in je huis of tuin gebeurt wil je allicht dat het nest zo snel als mogelijk verdelgd wordt.

Brandweer

Als je een wespennest hebt dat gevaar of overlast oplevert, kan je dat laten verwijderen door een professioneel verdelger of door de brandweer. Weet wel dat je de brandweer enkel kan laten komen voor een wespennest die zich op jouw grond bevindt. Je kan de brandweer dus bv. niet bellen voor een wespennest bij de buren. De brandweer zal ook niet komen om bijen te verwijderen. Daarvoor moet je contact opnemen met een imker.

Lokaliseer de nest

Het is aangewezen dat je de nest kan aanduiden op het moment dat de brandweer bij jou ter plaatse komt. De brandweer zal namelijk allicht niet gedurende een lange tijd actief op zoek gaan naar waar de nest zich bevindt.

Betalen?

Het verdelgen van het wespennest door de brandweer gebeurt lang niet altijd gratis. Er kunnen verschillende tarieven van toepassing zijn naargelang de zone waar je woonachtig bent. Zo is dit op sommige plaatsen gratis terwijl je elders wel moet betalen. Zo betaal je bv. in de brandweerzone Vlaams-Brabant West een bedrag van 75 euro inclusief BTW.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons