Mag je barbecueën op het terras van je appartement?

Je wil een barbecue doen op het terras van het appartement waar je woont. Maar mag je dat wel doen en is zo’n bbq eigenlijk toegelaten?

Kijk in het reglement van mede-eigendom of het reglement van inwendige orde na of barbecues op het terras van je appartement zijn toegelaten. Staat er niets in dan mag je alleszins geen overlast veroorzaken voor je buren.

Lees het reglement na
In heel wat appartementsgebouwen wordt het verboden om te barbecueën op het terras van een appartement. Kijk daarvoor in het reglement van mede-eigendom of in het reglement van inwendige orde. Als het reglement barbecueën verbiedt mag je dat niet doen.

Er staat niets in
Staat er niets in het reglement dan mag je in principe wel barbecueën op je terras. Gebruik in dat geval wel een elektrische barbecue of een barbecue met houtskool. Een barbecue op gas gebruik je maar beter niet omwille van de veiligheidsrisico’s die daaraan verbonden zijn. Weet overigens dat ook een andere barbecue veiligheidsrisico’s met zich kan brengen en dat het niet de eerste keer zou zijn dat op die manier brand wordt veroorzaakt in een appartementsgebouw.

Zelfs als barbecueën niet verboden wordt in het reglement, mag je door het barbecueën geen hinder veroorzaken voor je buren (bv. geurhinder). Is dat wel het geval dan kunnen je buren zich verzetten.

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons