19 november 2015

Als je voor het bouwen of verbouwen van je huis een beroep doet op een aannemer, mag die het werk deels of volledig toevertrouwen aan één of meerdere onderaannemers van zijn keuze. Je kan die mogelijkheid contractueel uitsluiten.

Het principe.
Je aannemer mag één of meerdere onderaannemers inschakelen om de afgesproken werken bij jou uit te voeren. Hij moet wel de algemene leiding van de werken blijven doen. Het werk werd hem namelijk toevertrouwd omwille van het vertrouwen dat je in zijn firma hebt.

Je kan met je aannemer een andere afspraak maken. Je kan overeenkomen dat hij de werken persoonlijk moet uitvoeren en dat hij niet mag werken met onderaannemers. Zet dit dan wel op papier. Als je er als bouwheer belang bij hebt dat je aannemer de werken persoonlijk doet en niet werkt met een onderaannemer kan je dat ook vragen.

Wie is aansprakelijk?
Je eigenlijke aannemer blijft tegenover jou aansprakelijk voor de goede uitvoering van de werken. Als er iets misgaat moet je hem daarvoor aansprakelijk stellen ook al lag de verantwoordelijkheid voor de fout eigenlijk bij de onderaannemer. Je hebt nu eenmaal alleen een overeenkomst met de aannemer. Met de onderaannemer heb je geen rechtstreeks contract.

Als je je aannemer aansprakelijk stelt en die meent dat het de fout is van de onderaannemer, moet de aannemer op zijn beurt de onderaannemer aansprakelijk stellen.

Bron:
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag