Mag je aannemer je verbieden om op de werf te komen?

Je aannemer zal allicht de werf afsluiten zodat onbevoegden daar niet op kunnen gaan. Vaak gebeurt dit doordat hekken worden geplaatst en er ook een plaatje wordt uitgehangen waarop staat dat de toegang tot de werf verboden is voor onbevoegden.

Waarom zou je aannemer het verbieden?

Veelal zal je aannemer er niet moeilijk over doen dat je zelf op de werf komt. Iets anders wordt het allicht als je aannemer in het verleden als eens meemaakte dat er tijdens het bezoek van een bouwheer schade werd veroorzaakt op de werf (doordat er bv. op een nog niet droge chape werd gelopen, een nog niet vastgezet raam werd geopend enz.). Je aannemer riskeert dan namelijk op te draaien voor deze schade.

Kijk in de aannemingsovereenkomst

In de aannemingsovereenkomst die je met de aannemer afsluit (of in zijn algemene voorwaarden) kan een regeling staan over de toegang die je krijgt tot de werf. Hierin kan zelfs een verbod staan om op de werf te komen buiten het bijzijn van de aannemer. Een dergelijke bepaling is perfect geldig.

En als er niets instaat?

Werden er contractueel geen afspraken gemaakt, dan kan je wel degelijk af en toe een kijkje gaan nemen op de werf. Je aannemer zal daar allicht niet moeilijk over doen. Doet je aannemer nadien zijn beklag dan kan je nog altijd concrete afspraken met hem maken voor toekomstige werfbezoeken.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons