Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Oximo via de unieke knop “ kopersbescherming “ in de pandfiche.

Bij Oximo vindt men in het aanbod van 'vastgoed te koop' panden aangeboden via ofwel de makelaarsformule ofwel via een Gratis zoekertje.

A. De Oximo gebruiker die vastgoed kiest uit de "2,5% Makelaarsformule" geniet na registratie van volgende unieke voordelen ter bescherming van zijn “kopers”belangen:
  1. Volledigheid en betrouwbaarheid van dossiergegevens
Alle gepubliceerde gegevens worden uitvoerig nagekeken door Oximo, zodat deze correct en volledig worden gecommuniceerd. Hierdoor kan iedere koper vooraf goed afwegen of het de moeite waard is om naar een kijkdag te gaan. Zo winnen koper en verkoper tijd en kunnen ze ook meteen na de kijkdag met kennis van zaken eventueel online een bod uitbrengen.
  2. Oximo adviseert ook de koper
U kan met al uw vragen bij ons terecht. Neem rechtstreeks contact met onze Oximo adviseurs en dossierbeheerders voor meer informatie over de werking van oximo.be en de mogelijkheden van het pand dat u interesseert.
  3. Realistische prijszetting
Oximo laat vooraf van alle panden een objectieve schatting maken. Zo heeft de verkoper een korrekt beeld van de normale verkoopwaarde van zijn vastgoed en krijgt u als koper de garantie op een realistische prijszetting.
  4. Bezichtiging op eigen ritme
U kan het vastgoed bezichtigen op één van de kijkdagen. Daar kan u rustig de tijd nemen om alle aspecten van het pand te bekijken.
  5. Rechtstreeks contact met de verkoper
U kan op de kijkdag met uw vragen rechtstreeks bij de verkoper terecht. Hij kent immers als geen ander het best zijn/haar pand.
  6. Bescherming van u als bieder
Bieden via het Oximo platform is altijd onder voorbehoud van het verwerven van een financiering. Indien u dus geen lening kan verkrijgen, bent u niet langer verplicht het pand te kopen. Daarnaast geniet u als koper ook steeds van 7 dagen bedenktijd na aanvaarding van uw bod, zodat u dan nog kan afzien van uw aankoop. Let wel, indien u afziet van uw aankoop dient u een gebruiksvergoeding aan Oximo te betalen van € 1.500,- inclusief BTW.
  7. 24u/24u online vastgoed kopen en verkopen
Via onze website kan u eenvoudig inschrijven, een pand volgen of een bod uitbrengen en dit op gelijk welk tijdstip.
  8. Wij faciliteren de onderhandeling
De Oximo adviseur bespreekt persoonlijk elk bod met de verkoper, rekening houdende met een realistische marktprijs. U krijgt over ieder bod feedback van de eigenaar.
  9. Waardebepaling via marktverkenning
Iedere bezoeker kan zich uitspreken over de waarde van een pand. Zo weet u wat het voor andere potentiële kopers waard is. Om deze inschatting realistisch te maken belooft Oximo een leuke prijs voor de schatter die het dichtst de effectieve verkoopprijs benadert.

B. De Oximo gebruiker die vastgoed kiest uit de "Gratis Zoekertjes Formule" geniet na registratie van volgende alternatieve mogelijkheden:
  1.
Hij kan rechtstreeks via e-mail contact opnemen met de verkoper en zich bij hem bevragen over alle aspecten van de tekoopstelling, zonder garanties naar volledigheid of betrouwbaarheid van de informatie, vermits het enkel maar een zoekertje betreft. Op elk zoekertje staat telkens onderaan te lezen : “Oximo neemt in dit geval als makelaar geen verantwoordelijkheid naar de juistheid en volledigheid van deze gegevens. De adverteerder is verantwoordelijk voor de inhoud.” 
Dit is in feite de algemene situatie bij alle zoekertjes op de huidige bekende immosites.

  2. Hij kan kiezen om te genieten van de Oximo Kopersbescherming, als volgt geformuleerd :
Geniet onze Kopersbescherming !
- Weet wat u koopt: alle details van het pand staan online met oa. de wettelijke documenten (EPC, huurcontracten, keuringen, ...), bouwtechnische gegevens, informatieverplichting, ...
- Krijg persoonlijk advies van uw Oximo adviseur over het pand, het online bieden en veilig kopen
- Betaal niet te veel: prijszetting op basis van een schatting door een onafhankelijk expert
- Geniet 7 dagen bedenktijd na de aanvaarding van uw bod
- Bied veilig online onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van financiering
-> Enkel voor panden in de 2,5% Makelaarsformule.
Dit pand wordt nu aangeboden als gratis zoekertje en daardoor valt dit niet onder de Koperbescherming. Vraag hier aan de adverteerder deze koperbescherming aan.
Vraag kopersbescherming

Bij activatie van deze tool wordt er automatisch door Oximo volgend bericht gestuurd naar de adverteerder :
Koper X heeft uw zoekertje te Y bekeken. Deze vond de informatie echter beperkt en had graag meer kopersvoordelen genoten:
Functionele voordelen:
· Het pand bezoeken in detail met virtuele filmpjes
· De bijlagen bekijken met alle wettelijk documenten zoals EPC, huurcontracten, ...
· Financieel advies krijgen
· Het pand schatten en een geschenk winnen
· Een vriend over dit pand mailen
· Oximo contacteren voor persoonlijk advies
· Dit pand volgen
Extra kopersvoordelen:
· Volledigheid en betrouwbaarheid van dossiergegevens 
· Oximo adviseert ook de koper 
· Realistische prijszetting 
· Bezichtiging op eigen ritme 
· Rechtstreeks contact met de verkoper 
· Bescherming van de koper 
· 24u/24u online vastgoed kopen en verkopen 
· Faciliteren van de onderhandeling 
· Waardebepaling via marktverkenning 
Daarom verzoekt X u om over te schakelen naar de 2,5% Makelaarsformule. Ga hiervoor naar 'Mijn Oximo' 'als verkoper', 'overzicht panden' en klik op de link 'Kies 2,5% Makelaarsformule'.
Voor meer informatie over deze formule of een vrijblijvende afspraak met een Oximo adviseur, kan u ons contacteren op het nummer 078 487 078.
Met vriendelijke groeten,
het Oximo team

C. Conclusie :
De gebruiker-koper bij Oximo geniet automatisch en zonder kosten de Oximo kopersbescherming voor alle makelaarspanden in het aanbod. Voor de zoekertjespanden kan de gebruiker-koper bij Oximo hiervoor facultatief kiezen via de knop “Vraag kopersbescherming”. In dat geval is het de adverteerder die zal dienen te beslissen of en wanneer hij of zij hieraan gevolg wenst te geven. Want …geen verkoop zonder …koper!

 

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons