Een levensgroot grondplan: waarom niet?

Ga je bouwen? Heb je net de plannen van je architect gekregen, maar komen al die lijntjes en afmetingen op papier je vrij abstract over? Want hoe groot gaat je nieuwe woonkamer nu écht zijn? En heb je wel voldoende plaats voor al je spullen?

Tenzij je een behoorlijk ruimtelijk vermogen hebt, is het vaak niet makkelijk om in te schatten hoe groot je nieuwe huis op plan nu werkelijk is en welk ruimtegevoel je in je nieuwe stulpje zal kunnen ervaren. Volgen de verschillende ruimtes elkaar bovendien wel op een logische manier op?

Witte tape
Een 3D-plan kan die laatste vraag al wel beantwoorden, doch écht al eens door je nieuwe huis wandelen, kan helaas niet. En daar hebben de Noorse architecten van het bureau Vardehauger Arkitekter in Oslo iets op gevonden! Iets vrij simpel, eigenlijk …

Op het binnenplein van hun architectenbureau creëren zij - voor wie dat wil - een levensgroot grondplan, gemaakt met witte tape. Ja, de muren, ramen en deuren moet je er inderdaad nog bij denken, doch op deze manier heb je wél een veel duidelijker beeld van de (toekomstige) beschikbare ruimtes en groottes van de kamers.

Bron:
Hebbes.be

Gerelateerde artikels

Hoe pak je een aanbouw aan? 4 Tips!

Net een woning gekocht, maar mag het wat meer zijn? Overweeg dan een aanbouw of uitbouw. Zo schep je extra ruimte, al komt er wel wat bij kijken. Wij vertellen je alvast hoe je deze uit- op aanbouw efficiënt aanpakt en geen stappen over het hoofd ziet.


Lees meer

Een pelletkachel plaatsen: hoeveel kost dat?

Steeds meer mensen vallen voor een pelletkachel! Zuinig, redelijk ecologisch, performant en gemakkelijk in gebruik, het is voor veel mensen een goede keuze als bijverwarming. Sommigen, zoals ik, maken er zelfs hun hoofdverwarming van! Maar hoeveel kost een installatie?
Lees meer

Strengere energielabels vanaf maart 2021: dit verandert er!

Vanaf 1 maart 2021 worden de huidige energielabels voor elektrische toestellen strenger: de labels A+++, A++ en A+ verdwijnen. Je vindt de nieuwe labels al vanaf 1 november 2020 op sommige apparaten in de winkel. Waarom veranderen ze? En wat verandert er precies?
Lees meer

Mag je (ver)bouwen op zon- en feestdagen?

Timmer je momenteel aan je droomhuis? Fijn! Dan wil je natuurlijk dat je nieuwe stek zo snel mogelijk in orde is. En dus benut je elk vrij moment om te klussen. Maar mag dat eigenlijk wel op een zondag? En wat met feestdagen? Het is niet meer dan normaal dat je je verbouwingswerken of de bouw van je huis zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben. Zelfs al moet je daarvoor elke zondag en elke andere vrije dag die je hebt aan de slag op de werf. Maar niet te vergeten: in België bestaat er zondagsrust. Mag je dan zomaar boren en timmeren op zon- en feestdagen? Het woord zondagsrust zegt eigenlijk al genoeg: op zondag moet je rusten. Maar dat betekent niet dat je geen werken mag uitvoeren, want de zondagsrust heeft voornamelijk betrekking op werknemers. Je aannemer om een extra inspanning vragen op een zondag of op een feestdag, dat kan dus niet.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons