Een levensgroot grondplan: waarom niet?

Ga je bouwen? Heb je net de plannen van je architect gekregen, maar komen al die lijntjes en afmetingen op papier je vrij abstract over? Want hoe groot gaat je nieuwe woonkamer nu écht zijn? En heb je wel voldoende plaats voor al je spullen?

Tenzij je een behoorlijk ruimtelijk vermogen hebt, is het vaak niet makkelijk om in te schatten hoe groot je nieuwe huis op plan nu werkelijk is en welk ruimtegevoel je in je nieuwe stulpje zal kunnen ervaren. Volgen de verschillende ruimtes elkaar bovendien wel op een logische manier op?

Witte tape
Een 3D-plan kan die laatste vraag al wel beantwoorden, doch écht al eens door je nieuwe huis wandelen, kan helaas niet. En daar hebben de Noorse architecten van het bureau Vardehauger Arkitekter in Oslo iets op gevonden! Iets vrij simpel, eigenlijk …

Op het binnenplein van hun architectenbureau creëren zij - voor wie dat wil - een levensgroot grondplan, gemaakt met witte tape. Ja, de muren, ramen en deuren moet je er inderdaad nog bij denken, doch op deze manier heb je wél een veel duidelijker beeld van de (toekomstige) beschikbare ruimtes en groottes van de kamers.

Bron:
Hebbes.be

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons