Krijg je je pand niet verkocht? 3 tips voor een snellere verkoop!

Begin vooral niet te stressen wanneer je pand na enkele dagen, of afhankelijk van de regio zelfs weken, niet verkocht is. In Brussel en de andere grote steden in ons land (in het zuiden en in het noorden) is de vraag groter dan in de kleine, afgelegen dorpen op het platteland. Als de teller na enkele maanden nog steeds op nul staat, is het toch tijd om je strategie te herbekijken. Met deze tips kan je je verkoop boosten!

1. Herbekijk de prijs

Het eerste waar we aan denken natuurlijk, is de prijs. Als die te hoog is ten opzichte van de markt, zal dat de verkoop afremmen. Je pand zal je zo uiteindelijk meer kosten, zeker als je het nog aan het afbetalen bent! Om een idee te krijgen van de prijs van je huis, raden we je aan om op www.immovlan.be te surfen en op zoek te gaan naar vergelijkbare huizen in de buurt. Overschat je pand vooral niet! Een andere optie is om beroep te doen op immomakelaars die een schatting kunnen komen doen van je huis.

2. Herschrijf de advertentie

Haastig genomen foto’s zonder verlichting, een te korte tekst, geen beschrijving, … Als die criteria niet optimaal zijn, is er een grote kans dat je advertentie niet door de eerste selectie van de kopers geraakt… Maar dat is niet alles! Verzorg ook de bezoeken aan je pand, blijff geduldig, praat niet te veel en luister naar de klanten. Blijf ook bemiddelend, zeker wanneer het over de prijs gaat. Onthoud ook de belangrijkste kenmerken van je pand.

3. Home-staging

Als na al die moeite je huis nog steeds niet verkocht is, is het misschien tijd om wat te investeren. We denken dan vooral aan een opfrissing van de muren, het onderhoud van de tuin en alle kleine elementen die de waarde van het pand negatief beïnvloeden. Stel een proper huis voor en vermijd familieherinneringen, zodat de kopers de mogelijkheid krijgen zichzelf in je huis te projecteren.

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons