Krijg je je pand niet verkocht? 3 tips voor een snellere verkoop!

Begin vooral niet te stressen wanneer je pand na enkele dagen, of afhankelijk van de regio zelfs weken, niet verkocht is. In Brussel en de andere grote steden in ons land (in het zuiden en in het noorden) is de vraag groter dan in de kleine, afgelegen dorpen op het platteland. Als de teller na enkele maanden nog steeds op nul staat, is het toch tijd om je strategie te herbekijken. Met deze tips kan je je verkoop boosten!

1. Herbekijk de prijs

Het eerste waar we aan denken natuurlijk, is de prijs. Als die te hoog is ten opzichte van de markt, zal dat de verkoop afremmen. Je pand zal je zo uiteindelijk meer kosten, zeker als je het nog aan het afbetalen bent! Om een idee te krijgen van de prijs van je huis, raden we je aan om op www.immovlan.be te surfen en op zoek te gaan naar vergelijkbare huizen in de buurt. Overschat je pand vooral niet! Een andere optie is om beroep te doen op immomakelaars die een schatting kunnen komen doen van je huis.

2. Herschrijf de advertentie

Haastig genomen foto’s zonder verlichting, een te korte tekst, geen beschrijving, … Als die criteria niet optimaal zijn, is er een grote kans dat je advertentie niet door de eerste selectie van de kopers geraakt… Maar dat is niet alles! Verzorg ook de bezoeken aan je pand, blijff geduldig, praat niet te veel en luister naar de klanten. Blijf ook bemiddelend, zeker wanneer het over de prijs gaat. Onthoud ook de belangrijkste kenmerken van je pand.

3. Home-staging

Als na al die moeite je huis nog steeds niet verkocht is, is het misschien tijd om wat te investeren. We denken dan vooral aan een opfrissing van de muren, het onderhoud van de tuin en alle kleine elementen die de waarde van het pand negatief beïnvloeden. Stel een proper huis voor en vermijd familieherinneringen, zodat de kopers de mogelijkheid krijgen zichzelf in je huis te projecteren.

Gerelateerde artikels

Hierop moet je letten als je met meerdere makelaars in zee wil gaan!

Je wil je woning of appartement verkopen en zou daarvoor op meerdere vastgoedmakelaars een beroep willen doen. Is dat zonder meer mogelijk? Met welke spelregels moet je precies rekening houden en welke risico’s loop je?
Lees meer

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons