Kosteloos je huis klaarmaken voor verkoop

Wie zijn huis wil verkopen, kent het wel. Potentiële kopers komen over de vloer of je probeert de mooiste foto’s te maken van je woonst. Om hen een beter beeld te schetsen, zijn er enkele rake tips om je huis op een goedkope manier voor te bereiden!

1. Laat alles blinken!

Het wordt misschien onderschat, maar een proper huis geeft een betere en frissere indruk. Wanneer potentiële kopers een huis binnenstappen dat tiptop in orde is, voelen ze dat de vorige eigenaars er mooi zorg voor hebben gedragen. 

Je kan dus best alle ramen vanbinnen en vanbuiten wassen, de deuren afstoffen, de luster poetsen. Kortom, laat geen enkel plekje onbenut. Er wordt met argusogen rondgekeken, dus zorg ervoor dat je huis blinkt als een spiegel. 

2. Wijzig het karakter van het huis

Iedereen heeft wel foto’s van familieleden of van die laatste vakantie in huis hangen, maar daar hebben potentiële kopers niets aan. Berg alle persoonlijke hebbedingetjes op en geef het huis een neutrale look. Geef bezoekers de vrijheid om te dromen over hun eigen interieur. 

Wil je hen toch een duwtje in de rug geven, dan kan je je meubels laten staan om ruimtes een functionele toets te geven. Zijn je meubels al weg? Kartonnen meubels kunnen de oplossing zijn! Als je wil verkopen aan gezinnetjes, dan kan je hier en daar een foto van je gelukkige gezin laten hangen. Het toont de potentiële koper dat jullie hier als gezin gelukkig waren en dat zij zich net zo thuis kunnen voelen. 

3. Berg onnodige spullen op

Als je al een lange tijd ergens woont, weet je zelf ook wat je wel en niet gebruikt. Alles wat onnodig is, kan je netjes opbergen. Zo creëer je ruimte voor de geïnteresseerden die je die woning komen bekijken. Als je dat allemaal kan wegbergen, des te beter. Heb je je garage nodig, let wel op dat je nog ruimte hebt voor je wagen! 

4. Verzorg je tuin

Gras dat een pak te hoog staat, planten die verwilderd zijn of een terras met een laagje mos. Het zijn allemaal afknappers voor potentiële kopers en net zoals in huis is het ook belangrijk om je tuin onder handen te nemen. Haal dus de grasmaaier boven, ga aan de slag met de snoeischaar en geef je terras een stevige poetsbeurt. 

5. Verlicht het huis

Enkel als je Dracula heet, is vertoeven in donkere ruimtes best prettig. De potentiële kopers zoeken echter licht en ruimte. Zowel bij het fotograferen van je woonst, als bij een bezoek kan je best alle gordijnen openlaten zodat er zoveel mogelijk daglicht binnenkomt. Is dat niet, laat zoveel mogelijk licht laten branden, zélfs het lichtje van de oven! 

Als je je huis voorbereidt om het te verkopen, of fotografeert om te koop te zetten, zijn alle tips welkom. Weet dat dit dus ook zonder budget kan en met nog enkele aanpassingen en tips die je kan volgen, geraakt je huis misschien een pak sneller verkocht. 

Bron:
Zimmo

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons