Kopen en verkopen via Oximo platform juridisch geldig!

Kopen en verkopen via het Oximo vastgoedplatform is ook nu nog steeds perfect geldig! In het verleden werden er via dit platform meer dan 140 vastgoedtransacties tot stand gebracht.

In een opmerkelijke uitspraak besliste het Hof van beroep te Antwerpen op 19 december 2016 dat vastgoed niet via e-mail kan verkocht worden. Oximo benadrukt dat, zelfs wanneer die uitspraak door andere rechters zou gedeeld worden (wat niet het geval is), ze geen betrekking heeft op de Oximo online verkoopprocedure. 

Alles wat nodig is om via online communicatie tot een geldige koop/verkoop te komen, wordt in de Oximo-procedure voorzien en resulteert in een koop/verkoop die tot stand komt door en op het ogenblik van de ondertekening van de onderhandse verkoopovereenkomst (of de authentieke akte), en onder de voorwaarden erin bedongen.

Voor alle details verwijzen we graag naar onze Algemene Voorwaarden.

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons