Kleine keuken: 5 fouten om te vermijden

Een kleine keuken hebben, hoeft niet noodzakelijk een slechte zaak te zijn maar dan enkel als je enkele regels respecteert. Benieuwd? Hier zijn 5 klassieke fouten om te vermijden…

1ste fout : zonder plan naar de winkel
Een typisch beeld: naar de dichtstbijzijnste Zweedse meubelwinkel rijden, kleine standaardmeubels kopen en dan uitzoeken waar alles zou kunnen passen… Fout! Wie een kleine keuken inricht, moet eerst een plan opstellen met de beschikbare plaats, zowel horizontaal als verticaal. Op die manier weet je in de winkel al exact hoeveel ruimte je te benutten hebt. Zo kan je ook vermijden dat je dure meubels op maat moet bestellen.

2de fout : wens en noodzaak verwarren
Misschien droom je wel van een Amerikaanse koelkast of van een centraal kookeiland… Stel je eerst de vraag of je zulke zaken wel effectief nodig hebt. Zo is een centraal kookeiland lang niet altijd een goed idee en hebben alleenstaanden of koppels in principe echt geen immense koelkast nodig. Kijk dus eerst naar wat écht noodzakelijk is om de beschikbare ruimte te vullen.

3de fout : te weinig bewegingsruimte laten
Dan heb je je kleine keuken toch kunnen volproppen met het nieuwste van het nieuwste… en blijkt dat je nog amper bewegingsruimte hebt. Niet goed! Zorg ervoor dat er plaats in reserve is, zowel voor personen als voor eventuele (kleine) nieuwigheden.

4de fout : elektrische apparaten integreren
Probeer, als het kan, zoveel mogelijk plaats te winnen door ook in de hoogte te werken (kastjes enzovoort) en door elektrische apparaten, zoals de afwasmachine, te integreren in het meubilair.

5de fout : lichte vloer en matte meubels
Een lichte (tegel)vloer in de keuken mag dan mooi zijn, je ziet er sneller vuil- en gebruiksporen op. Je kiest dus best voor een donkere vloer die weinig onderhoud vergt. En matte meubels? Die reflecteren het licht veel minder dan blinkend meubilair, wat voor een kleinere ruimte-indruk zorgt. Bling-bling hoort dan ook helemaal thuis in een kleine keuken!

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons