Hoe kindvriendelijk is jouw badkamerkraan?


Is jouw badkamer 100 % veilig voor kinderen? Heb je ook rekening gehouden met de kranen? Bescherm je kinderen en kies voor kindvriendelijke badkamerkranen.


Thermostatische kraan

Zowel voor volwassenen als voor kinderen is een thermostatische kraan handig. Je stelt een vaste temperatuur in. Iedere douchebeurt de juiste watertemperatuur zoeken, is verleden tijd. Ook het risico dat je kind enkel het warm water opendraait, is uitgesloten.


Mooi meegenomen

Met een thermostatische kraan bespaar je water. Het water dat wegstroomt terwijl je de juiste temperatuur zoekt, is verloren. Niet meer zoeken naar de temperatuur, betekent geen verspilling.


Begrens de temperatuur

Een thermostatische kraan heeft een veiligheidsmechanisme. De temperatuurbegrenzer zorgt ervoor dat je niet hoger kan gaan dan gemiddeld 40°C. De maximale temperatuur is afhankelijk van merk tot merk. Kinderen zijn niet in staat om de knop in te duwen en de kraan door te draaien.


Gloeiend hete kranen

In bad of douche gebruiken kinderen de kraan vaak om zich recht te trekken of vast te houden. Kies er daarom voor een die de temperatuur van het water niet overneemt. Hier zijn verschillende opties: een kraan waarbij de koudwaterleiding tegen de omhuizing van de kraan loopt. Of een behuizing die geïsoleerd is.


Een volledige ontkoppeling van de behuizing en het kraanoppervlak is ook mogelijk.


En de lavabo dan?

De lavabokraan kan je voorzien van een mini-thermostaat. Zo stel je toch een maximumtemperatuur in. De thermostaat is makkelijke weg te werken in een kastje onderaan.


Bron:

Livios.be

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons