Hoe kindvriendelijk is jouw badkamerkraan?


Is jouw badkamer 100 % veilig voor kinderen? Heb je ook rekening gehouden met de kranen? Bescherm je kinderen en kies voor kindvriendelijke badkamerkranen.


Thermostatische kraan

Zowel voor volwassenen als voor kinderen is een thermostatische kraan handig. Je stelt een vaste temperatuur in. Iedere douchebeurt de juiste watertemperatuur zoeken, is verleden tijd. Ook het risico dat je kind enkel het warm water opendraait, is uitgesloten.


Mooi meegenomen

Met een thermostatische kraan bespaar je water. Het water dat wegstroomt terwijl je de juiste temperatuur zoekt, is verloren. Niet meer zoeken naar de temperatuur, betekent geen verspilling.


Begrens de temperatuur

Een thermostatische kraan heeft een veiligheidsmechanisme. De temperatuurbegrenzer zorgt ervoor dat je niet hoger kan gaan dan gemiddeld 40°C. De maximale temperatuur is afhankelijk van merk tot merk. Kinderen zijn niet in staat om de knop in te duwen en de kraan door te draaien.


Gloeiend hete kranen

In bad of douche gebruiken kinderen de kraan vaak om zich recht te trekken of vast te houden. Kies er daarom voor een die de temperatuur van het water niet overneemt. Hier zijn verschillende opties: een kraan waarbij de koudwaterleiding tegen de omhuizing van de kraan loopt. Of een behuizing die geïsoleerd is.


Een volledige ontkoppeling van de behuizing en het kraanoppervlak is ook mogelijk.


En de lavabo dan?

De lavabokraan kan je voorzien van een mini-thermostaat. Zo stel je toch een maximumtemperatuur in. De thermostaat is makkelijke weg te werken in een kastje onderaan.


Bron:

Livios.be


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag