Kies voor een botanische woonstijl!

Wat is een botanische woonstijl?

Denk aan verweerde materialen, een heleboel planten en houten vloeren en je hebt een goed idee van wat de botanische woonstijl inhoudt. Deze trends is al een aantal jaren in opmars en daar lijkt de eerste jaren nog geen eind aan te komen.

Planten staan centraal

Planten veroveren vandaag de dag de woonkamers. Logisch, want planten maken je huis gezellig, zorgen als het goed is voor extra zuurstof en zouden volgens onderzoekers ook voor een extra geluksgevoel zorgen. Waarom zou je niet kiezen voor planten?

Ga voor de complete stijl

Een aantal planten is een startpunt, maar net zo goed horen ook schilderijen, behang en woonaccessoires met groene en/of bruine tinten bij het geheel. Je haalt de natuur in huis, zodat je er eender wanneer van kunt genieten. Rotan, gedroogde bloemen en bloemenprints op het behang: het zijn maar enkele ideetjes die mee vorm kunnen geven aan je botanische woonstijl.

Kies je planten verstandig

Heb je geen groene vingers, maar wil je toch groen in huis? Dan zijn deze planten vast en zeker het overwegen waard:

  • De cactus. De meeste cactussoorten hoef je amper water te geven en ze kunnen tegen flink wat verwaarlozing.
  • De gatenplant. Ja, die bestaat! Een zeer sterke kamerplant die amper water nodig heeft.
  • De Strelitzia Nicolai. Een plant die je woonkamer omtovert in een jungle. Net iets meer zorg nodig, maar je krijgt er heel wat voor in de plaats.
  • De goudpalm. In tegenstelling tot de eerdere exemplaren heeft deze wel wat water nodig, maar geef toe: een goudpalm!

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons