Keuring elektriciteit? Nieuw online platform brengt raad

Een op de drie branden thuis ontstaat door een elektrisch defect. Een veilige elektrische installatie is dan ook van levensbelang. Bovendien moet bijna iedereen ooit wel eens zijn installatie laten keuren of herkeuren, en daarbij rijzen heel wat twijfels. Want waarop moet je letten? De website elektriciteitenveiligheid.be brengt antwoorden.

Leuk, je hebt net je eerste woning gekocht. Minpuntje: de elektrische installatie is afgekeurd. Volgens de makelaar een klein probleem, maar toch één dat je wettelijk binnen een aantal maanden moet oplossen. In alle blijdschap neem je dat euvel er natuurlijk gewoon bij. Maar hoe moet dat nu met die elektriciteit? Met je vragen sta je zeker niet alleen. Bijna iedereen krijgt te maken met het keuren van zijn elektriciteitskast. Niet alleen is bijna 70 % van de Belgen huiseigenaar, onze woningen zijn meestal meer dan vijftig jaar oud. De elektriciteit moet je verplicht om de 25 jaar laten keuren en ook wanneer je je eigendom verkoopt, moet je een attest aan de koper kunnen voorleggen. Toch is de informatie op het internet heel versnipperd en vaak ook verouderd.

Specialisten binnen handbereik
Wat moet je nu precies doen om je elektrische installatie in orde te maken voor de recentste veiligheidsnormen? En hoe maak je je elektrische installatie klaar voor de toekomst op een eenvoudige en betaalbare manier? Niko en GE Vynckier bundelden alle tips en info op elektriciteitenveiligheid.be. Je vindt op de website niet alleen alle informatie rond de keuring van je elektriciteitskast en de meest gestelde vragen hierrond, je kunt er ook de keuringsorganisaties met één muisklik contacteren. Dankzij de eenvoudige zoekfunctie ontdek je bovendien elektro-installateurs bij jou in de buurt die de klus kunnen klaren.Tips voor elke ruimte van het huis

Handig is ook het overzicht over alles wat je moet weten rond elektriciteit in huis. Per ruimte vind je bijvoorbeeld een lijstje waar je rekening mee moet houden en wat de gemiddelde Belg voorziet aan stopcontacten, schakelaars of dimmers in bijvoorbeeld de bad- of slaapkamer.

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons