Keuken en badkamer: welke verf kiezen?

De moeilijkheid in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid, zoals een badkamer of keuken, is om een verfsoort te vinden die niet poreus is en geen stof aantrekt. In het algemeen geldt dat hoe glanzender een verf, hoe bestendiger ze is. Dit type verf is met andere woorden ondoordringbaarder. Kies dus sowieso voor een glanzende verf of op zijn minst een verf met een zijdeachtige of satijnen afwerking.

De verf moet ook een zekere weerstand, een beetje zoals een plastic coating, die krachtig kan worden gewreven met een reinigingsproduct zoals zwarte zeep.

De kamer verluchten is essentieel!

Hoe bestendig de gekozen verf ook is, je moet de ruimte regelmatig en goed verluchten. Als de kamer niet “gezond” is, is er zelfs bij zeer bestendige verf kans op barsten en schimmel. Om dat te voorkomen moet verse lucht, die minder vochtig is dan de omgevingslucht, regelmatig circuleren.

Hoeveel lagen?

Over het algemeen zijn twee lagen nodig. Afhankelijk van de kleur van de muur en de gekozen kleur kan een primer of een derde laag nodig zijn. Ook het merk, de kwaliteit en de kleur van de verf kunnen van belang zijn. Verwaarloos in ieder geval niet de droogtijd tussen twee lagen. Het is essentieel om de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen om teleurstelling te voorkomen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons