Kan je zomaar van energieleverancier veranderen?

Via de zogenaamde V-test van de VREG kan je berekenen welke energieleverancier je de meest voordelige prijs biedt voor de levering van je elektriciteit en/of aardgas. Blijk je elders goedkoper af te kunnen zijn dan bij je huidige leverancier, dan wil je misschien wel van leverancier veranderen.

Hoe beëindigen?

Wil je van leverancier veranderen, dan moet je geen opzegbrief sturen naar je bestaande leverancier. Het volstaat integendeel dat je een nieuw contract afsluit met een andere leverancier. Je nieuwe leverancier doet dan de rest en zorgt voor de beëindiging van je oude contract.  Er moet ook geen nieuwe meter worden geplaatst. Weet overigens dat je perfect een verschillende leverancier kan kiezen voor gas en elektriciteit.

Opzegtermijn

Het nieuwe contract gaat evenwel niet dadelijk in. Je moet namelijk rekening houden met een ‘opzegtermijn’ van één maand.

Schadevergoeding?

De ‘oude’ leverancier mag geen verbrekingsvergoeding van jou vragen. Het kan wel zijn dat de oude leverancier jou de vaste vergoeding per gestart leveringsjaar aanrekende omdat je dit zo overeenkwam. In dat geval mag je oude leverancier deze volledige jaarlijkse vergoeding nog vragen ook al stap je in de loop van het jaar waarop de vergoeding betrekking heeft over naar een andere leverancier.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons