24 oktober 2015

Als je een woning of appartement (waarin je huurder zijn hoofdverblijfplaats heeft) verhuurt voor negen jaar, kan je de huur na drie of na zes jaar zonder motief opzeggen. Je moet dan wel een vergoeding betalen.

Als verhuurder kan je onder de woninghuurwet de huurovereenkomst die je met je huurder afsloot opzeggen tegen het einde van elke driejarige periode. Je moet daarvoor geen enkele reden opgeven. Je opzegbrief moet ook niet gemotiveerd worden. Bij dit alles moet je wel een opzegtermijn van zes maanden naleven.

Hou er rekening mee dat deze opzegmogelijkheid in de huurovereenkomst kan worden uitgesloten.

Vergoeding betalen.
Zeg je op tegen het einde van de eerste driejaarlijkse periode, dan ben je een schadevergoeding verschuldigd aan je huurder van negen maand huur. Beëindig je de huur na zes jaar, dan ben je een schadevergoeding verschuldigd aan de huurder van zes maand huur. In het huurcontract dat je met je huurder afsluit kan je niet overeenkomen dat je deze vergoeding niet moet betalen als je zonder motief opzegt. Overigens moet deze vergoeding niet noodzakelijk betaald worden op het ogenblik van de opzegging. Je mag dat ook later doen.

Zeg ook op tegen het negende jaar.
Zeg je op tegen het negende jaar van het huurcontract dan ben je geen vergoeding verschuldigd aan je huurder. Deze opzeg is overigens wel degelijk nodig. De huurovereenkomst eindigt dus niet automatisch na negen jaar. Geef je geen opzeg, dan wordt de huurovereenkomst verlengd voor drie jaar. Je zit dan met andere woorden drie jaar langer aan je huurder vast, tenzij hij zelf een einde stelt aan het huurcontract.

Bron:
Immovlan.be

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag