Kadasterfinder: al bijna 2000 vastgoedmakelaars registreerden zich


Een tijdje geleden zette de vastgoedwereld een grote stap voorwaarts dankzij het baanbrekende digitale platform Kadasterfinder. Hiermee kan elke erkende makelaar de kadastrale informatie voor zijn vastgoeddossiers voortaan online ontsluiten. Geen wachttijden meer, vanaf nu rollen de kadastrale plannen en leggers onmiddellijk uit de printer van elke makelaar.

Niet alleen gaat het om een immense administratieve vereenvoudiging, deze nieuwe ontwikkeling houdt ook een forse besparingsoperatie in voor zowel de sector, als de overheid en de consument. Op vraag van federaal parlementslid Sarah Smeyers (N-VA) liet minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) weten dat het project langzaam maar zeker ingeburgerd raakt bij de vastgoedmakelaars.

Zo registreerden zich intussen al precies 1.875 vastgoedmakelaars op Kadasterfinder. Het gaat om een momentopname tot en met 31 maart 2012. Het totaal aantal geregistreerde vastgoedkantoren (met één of meerdere gebruikers per kantoor) evolueerde als volgt: op 1 januari 2012 werkten 1.037 kantoren met het nieuwe systeem, in diezelfde maand kwamen er daar nog eens 291 kantoren bij. In februari dikte dat aantal aan met 196 kantoren en in maart met 67. Bijgevolg waren er eind maart van dit jaar exact 1.591 vastgoedkantoren geregistreerd.

Wat het aantal effectieve geslaagde transacties betreft, spreken de cijfers eveneens boekdelen. In januari 2012 was er sprake van 1.378 opzoekingen op basis van artikelnummer en legger. In februari ging het om 2.031 gelijkaardige opzoekingen en in maart om 938.

Nog interessanter wordt het als je de cijfers bekijkt qua opzoekingen op basis van ondernemingsnummer: in januari 2012 waren er dat 175, in februari 275 en in maart 938.

Het BIV kijkt intussen alvast uit naar een optimalisatie van het huidige systeem.

Bron:
http://bivipi.fb.mi.addemar.com/c893/e888425/h37faa/t2/s0/index.html


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag