Kadasterfinder: al bijna 2000 vastgoedmakelaars registreerden zich


Een tijdje geleden zette de vastgoedwereld een grote stap voorwaarts dankzij het baanbrekende digitale platform Kadasterfinder. Hiermee kan elke erkende makelaar de kadastrale informatie voor zijn vastgoeddossiers voortaan online ontsluiten. Geen wachttijden meer, vanaf nu rollen de kadastrale plannen en leggers onmiddellijk uit de printer van elke makelaar.

Niet alleen gaat het om een immense administratieve vereenvoudiging, deze nieuwe ontwikkeling houdt ook een forse besparingsoperatie in voor zowel de sector, als de overheid en de consument. Op vraag van federaal parlementslid Sarah Smeyers (N-VA) liet minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) weten dat het project langzaam maar zeker ingeburgerd raakt bij de vastgoedmakelaars.

Zo registreerden zich intussen al precies 1.875 vastgoedmakelaars op Kadasterfinder. Het gaat om een momentopname tot en met 31 maart 2012. Het totaal aantal geregistreerde vastgoedkantoren (met één of meerdere gebruikers per kantoor) evolueerde als volgt: op 1 januari 2012 werkten 1.037 kantoren met het nieuwe systeem, in diezelfde maand kwamen er daar nog eens 291 kantoren bij. In februari dikte dat aantal aan met 196 kantoren en in maart met 67. Bijgevolg waren er eind maart van dit jaar exact 1.591 vastgoedkantoren geregistreerd.

Wat het aantal effectieve geslaagde transacties betreft, spreken de cijfers eveneens boekdelen. In januari 2012 was er sprake van 1.378 opzoekingen op basis van artikelnummer en legger. In februari ging het om 2.031 gelijkaardige opzoekingen en in maart om 938.

Nog interessanter wordt het als je de cijfers bekijkt qua opzoekingen op basis van ondernemingsnummer: in januari 2012 waren er dat 175, in februari 275 en in maart 938.

Het BIV kijkt intussen alvast uit naar een optimalisatie van het huidige systeem.

Bron:
http://bivipi.fb.mi.addemar.com/c893/e888425/h37faa/t2/s0/index.html

Gerelateerde artikels

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons