Kadasterfinder: al bijna 2000 vastgoedmakelaars registreerden zich


Een tijdje geleden zette de vastgoedwereld een grote stap voorwaarts dankzij het baanbrekende digitale platform Kadasterfinder. Hiermee kan elke erkende makelaar de kadastrale informatie voor zijn vastgoeddossiers voortaan online ontsluiten. Geen wachttijden meer, vanaf nu rollen de kadastrale plannen en leggers onmiddellijk uit de printer van elke makelaar.

Niet alleen gaat het om een immense administratieve vereenvoudiging, deze nieuwe ontwikkeling houdt ook een forse besparingsoperatie in voor zowel de sector, als de overheid en de consument. Op vraag van federaal parlementslid Sarah Smeyers (N-VA) liet minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) weten dat het project langzaam maar zeker ingeburgerd raakt bij de vastgoedmakelaars.

Zo registreerden zich intussen al precies 1.875 vastgoedmakelaars op Kadasterfinder. Het gaat om een momentopname tot en met 31 maart 2012. Het totaal aantal geregistreerde vastgoedkantoren (met één of meerdere gebruikers per kantoor) evolueerde als volgt: op 1 januari 2012 werkten 1.037 kantoren met het nieuwe systeem, in diezelfde maand kwamen er daar nog eens 291 kantoren bij. In februari dikte dat aantal aan met 196 kantoren en in maart met 67. Bijgevolg waren er eind maart van dit jaar exact 1.591 vastgoedkantoren geregistreerd.

Wat het aantal effectieve geslaagde transacties betreft, spreken de cijfers eveneens boekdelen. In januari 2012 was er sprake van 1.378 opzoekingen op basis van artikelnummer en legger. In februari ging het om 2.031 gelijkaardige opzoekingen en in maart om 938.

Nog interessanter wordt het als je de cijfers bekijkt qua opzoekingen op basis van ondernemingsnummer: in januari 2012 waren er dat 175, in februari 275 en in maart 938.

Het BIV kijkt intussen alvast uit naar een optimalisatie van het huidige systeem.

Bron:
http://bivipi.fb.mi.addemar.com/c893/e888425/h37faa/t2/s0/index.html

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons