2 december 2014

Voor je je kachel aansteekt, neem je best enkele voorzorgsmaatregelen om alle risico’s uit te sluiten. Er zijn drie zones die je zeker moet onderhouden om een goede werking te garanderen: het glas, het dichtingskoord en de schoorsteen.

1. Hou het glas proper
Voorkom dat het glas vuil wordt en zorg voor een goede verbranding van droog, harsarm hout. Een goede ventilatie betekent dan weer minder roetaanslag op het glas. Ook belangrijk: laat de houtblokken niet tegen het glas komen.

2. Check of de kacheldeur goed sluit
Controleer eerst of je kacheldeur nog correct sluit. Steek een blaadje papier tussen de deur. Kan je het er makkelijk tussenuit halen? Dan sluit je deur onvoldoende. Vervang het dichtingskoord - lijm een nieuw vast met hittebestendige lijm.

3. Schoorsteen: jaarlijks onderhoud
Een jaarlijkse reiniging is geen overbodige luxe als je bedenkt dat het schouwbrand en andere ongemakken uitsluit. Laat elk jaar een schoorsteenveger langskomen.

Bron:
Livios.be


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag