Is een te renoveren woning de aankoop waard?

Tip 1 l Analyseer de prijs grondig


Alles start met het nuchter analyseren van de prijs. Een te renoveren woning moet je uiteraard goedkoper op de kop kunnen tikken dan een volledig afgewerkte woning. Bekijk andere panden in de buurt en schat in hoeveel lager de prijs moet zijn omdat de woning nog gerenoveerd moet worden. Het blijft een buikgevoel, maar de korting moet alvast aanzienlijk zijn.

Tip 2 l Breng de renovatiekosten in kaart


Bekijk de te renoveren woning grondig en breng alle punten die aangepakt moeten worden in kaart. Vervolgens ga je hier een renovatiebudget op kleven. Neem dit liever iets te ruim dan de te krap, want meestal vallen de verbouwingskosten net iets duurder uit dan gebudgetteerd. Je kunt de verbouwingen ook in verschillende fases doen, zodat je je budget kunt spreiden en deze niet in één keer moet ophoesten.

Niet enkel het budget moet je in kaart brengen, ook de tijd die je er aan gaat spenderen. Vaak gaat het hier over maanden of zelfs jaren. Vraag offertes op, tel grondig en neem een buffer. Dat voorkomt in de loop van het verbouwingsproces heel wat frustraties.

Tip 3 l Je budget


Houd je aan je budget. Een woning met potentieel kan ontzettend aantrekkelijk ogen, maar als de kosten de pan uit swingen en je financieel krap komt te zitten, is het misschien niet de beste beslissing. Zo kan een goedkope woning alsnog peperduur uitvallen, waardoor je er spijt van kunt krijgen en de investering niet kunt recupereren, althans niet op korte termijn.

Tip 4 l Houd rekening met problemen


We stellen het maar meteen heel duidelijk: Er zullen problemen opduiken. Een renovatie valt niet te onderschatten en brengt vaak strubbelingen, moeilijkheden en frustraties met zich mee. Het vergt doorzettingsvermogen, geduld en begrip. Vraag je voor je grondig gaat renoveren af of dit echt wil is wat je wil en of het praktisch wel haalbaar is. Is het antwoord volmondig ja? Ga er dan voor!

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons