Is brandblussers in huis hebben verplicht?

Brandblussers zijn niet wettelijk verplicht in particuliere woningen. Ze worden natuurlijk wel sterk aanbevolen omdat ze in geval van brand jouw en andere levens kunnen redden. Voor openbare gebouwen is de wet strenger : van restaurants tot musea, over gîtes en evenementenzalen. Kantoren moeten er ook mee uitgerust zijn.

In residenties?

Hetzelfde refrein. Appartementencomplexen en zelfs huizen verdeeld in studentenkamers moeten uitgerust zijn met brandblussers. Om te weten te komen welk blusapparaat moet worden geïnstalleerd, kan je contact opnemen met een brandpreventieadviseur, want de subtiliteiten zijn talrijk. Het type blusapparaat (schuim, poeder, CO2…) zal immers afhangen van de bestemming van de ruimte en van de configuratie ervan.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Coronavirus: kan je nog een woning kopen, verkopen of huren?

Sluiting van niet-essentiële winkels en beperkte sociale contacten; de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus in België tegen te gaan zijn van kracht gegaan en duren zeker tot en met 13 december. Welke effecten hebben deze maatregelen op de vastgoedsector? Rondleidingen, schattingen en verhuizen: we analyseren de situatie met behulp van de laatste informatie.
Lees meer

Kan je al een huis kopen als je nog in een echtscheiding zit?

Mensen die aan het scheiden zijn overwegen wel eens om al een nieuw huis of appartement aan te kopen onder het motto dat ‘huren maar weggegooid geld zou zijn’. Maar kan je in zo’n situatie wel overgaan tot een aankoop? Waarop moet je letten?
Lees meer

Je lening herzien: wat moet je weten voor je naar je bank stapt?

De rentes voor hypothecaire leningen staan al een hele tijd erg laag. Veel mensen stapten de voorbije jaren naar hun bank om hun lening te laten herzien. Denk je eraan om hun voorbeeld te volgen? Goed plan. In deze blog geven we je graag wat achtergrondinformatie, zodat je niet onvoorbereid aan de onderhandelingen begint.
Lees meer

Verwarming weer aan na de zomer? Let op deze aandachtspunten!

Nu het 's ochtends weer best fris is en 's avonds snel afkoelt, gaat in veel huizen de verwarming weer aan. Maar voor je na de zomer je verwarming weer inschakelt, controleer je best eerst een paar zaken. We lijsten ze voor je op.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons