Investeren in vastgoedstyling levert geld op


Als je je huis gaat verkopen, moet je beseffen dat je huis niet meer je thuis is, maar een stapel stenen die je wilt verkopen. Het verkoopklaar maken of ‘vastgoedstylen’ van het huis houdt feitelijk in, dat je die stapel stenen op hun voordeligst toont. Want dat levert je uiteindelijk weer geld op!


Je toont je huis dus niet op z’n voordeligst door zelf (of de makelaar) met een compactcamera scheve, donkere en/of onscherpe foto’s te trekken van je huis. Zeker niet als dat er van binnen uitziet alsof er net een wervelstorm doorheen is gegaan. Dat doe je wel door de ruimtes tussen die stapel stenen zichtbaar te maken door op te ruimen en schoon te maken. Door rustverstorende elementen, zoals opvallend kunstwerken en (te) veel foto’s te verwijderen. Door je huis zo in te delen dat alle ruimtes ook effectief zichtbaar zijn. En door onafgewerkte klusjes af te maken.

Statistieken
Amerikaanse statistieken wijzen uit dat investeringen in je huis voor de verkoop sneller verkopen én meer opleveren. Er is dus een duidelijke return on investment (ROI), zoals dat in marketingtermen zo mooi heet. Enkele statistieken van de return on investment van vastgoedstyling (Home Staging) in de USA: http://blog.homegain.com/homegain/homegain-2011-home-improvement-national-survey-results/#more-14612
Het marketingconcept van vastgoedstyling werkt wereldwijd hetzelfde en heeft overal hetzelfde effect. Dus ook in België. Conclusie: wie zijn huis niet verkoopklaar maakt, is een dief van zijn eigen portemonnee!

Investeer in vastgoedmarketing
Leun dus niet achterover, als je je huis wilt verkopen en een makelaar hebt ingeschakeld. En laat ook de makelaar niet achterover leunen en wachten tot het huis zichzelf verkoopt. Jullie moeten samenwerken om jouw huis zo goed mogelijk op de markt te brengen. Dat begint met fantastische foto’s (op internet) en een wervende tekst.
In het verkoopklaar maken van je huis moet je dus investeren. Als jij als eigenaar de handen ineen slaat met de makelaar en samen zorgt voor een optimale visuele en tekstuele presentatie van jouw stapel stenen. Dan levert dat zeker een win-win situatie op!

Maak je stapel stenen aantrekkelijk
Ook op de Belgische huizenmarkt is de crisis voelbaar. Met het huidige enorme aanbod van te koop staande huizen is zó groot, dat jouw te koop staande huis goed in de markt gezet moet worden om snel de juiste koper te vinden, die ook nog eens een goede prijs wil betalen. Schakel dus ook daarom in vastgoedstylist (of misschien beter een vastgoedmarketeer) in om ook jouw stapel stenen aantrekkelijk te maken, zodat ze ook meer opleveren.
Natuurlijk wordt je huis ook zonder vastgoedstyling vast wel een keer verkocht. Zeker als je maar lang genoeg wacht en genoeg van de vraagprijs afdoet. Maar als je dat wilt voorkomen, moet je als huiseigenaar tijd, energie en geld in je te koopstaande huis stoppen. Een investering die zich zeker terug verdient!
 
Bron:
http://www.habitos.be/immo/item.asp?item_id=6881

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons