Internetmakelaars in de wielen gereden door de NVM


De Nederlandse Vereniging van Makelaars heeft een nieuwe eis voor zijn leden: ze moeten een pand eerst zelf zien, voor ze het mogen verkopen. Maar juist het feit dat ze dat niet doen maakt een internetmakelaar als Makelaarsland zo aangenaam goedkoop. Voor 795 euro ben je klaar, terwijl dat de diensten van een ‘gewone' makelaar al gauw een paar duizend euro kosten. Makelaarsland verdenkt de NVM ervan dat ze zo van de internetmakelaars af willen komen en is BOOS! En TERECHT! 

Het zou erg slecht nieuws zijn voor Makelaarsland – en de concullega's – want ze kunnen vooralsnog hun werk niet goed doen zonder funda.nl. En Funda is alleen toegankelijk voor NVM-leden… Maar ook doe-het-zelf verkopers die graag een paar duizend euro aan makelaarscourtage besparen, zullen niet blij zijn als internetmakelaars het werken onmogelijk wordt gemaakt.

Maar wanhoop niet. De nieuwe eis moet eerst nog door alle leden van de NVM worden goedgekeurd. Die zijn toch niet allemaal zo achterlijk dat ze de concurrentie van het internet op die manier denken te kunnen uitschakelen? Bovendien is er een veel vollediger zoeksite: zoekallehuizen.nl. Die wordt – heel begrijpelijk – steeds populairder, en is inmiddels al een geduchte concurrent van funda.nl en wordt te vuur en te zwaard bestreden door de NVM. En er zijn na-tuur-lijk meer van dat soort initiatieven. Wacht maar. Wie het laatst lacht, lacht het best.

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons