Interieurtrends voor 2013


Habitos somde enkele interieurtips op die het zeker zullen maken in 2013.

Welke kleuren in je interieur gebruiken in 2013?
De kleuren voor ons interieur in 2013 zullen vibreren.En de kleuren voor 2013 zijn vooral blij en fel. Eentje die er uitspringt en meteen kleur van het jaar 2013 is: smaragd groen.
Momenteel zie je nog vooral herfstkleuren in de etalages, maar we zullen in 2013 evolueren naar prachtige felle kleuren zoals oranje-rood, zacht marineblauw, pauwenblauw, vurig geflambeerd roze en een krachtig zonnig geel.
Smaragdgroen en helder geel koelen de warmte van diep bruin wat af.

Decoreren met 3D en fotobehang
·    Fotobehang
Via 3D-muurpanelen of muurstickers. Die muurstickers zijn al langer populair, maar nu mag je gerust een stapje verder gaan met een afbeelding, die je zelf maakte (of uit koos), kun je nu een volledige wand bekleden dankzij ‘gepersonaliseerd’ behang.

·    3D-panelen
3D-muurpanelen brengen meer reliëf aan op je muren. Je kunt ze zelf maken door een houten raamwerk of een houten paneel te bekleden met dikke stoffen of reliëfbehang.
Maar er zijn ook fabrikanten die zulke panelen kant-en-klaar afleveren (vaak ook met akoestische werking).

Haal de Chesterfield weer boven!
Gecapitonneerde (opgevulde stoffen die doorstikt zijn) sofa’s, poefjes en beddenhoofden zijn weer helemaal terug.
De meest bekende voorwerpen met zo een doorstikte bekleding afgewerkt met knoopjes zijn de Chesterfield-sofa’s.
Er bestaan ook beddenhoofden en zitmeubilair in zulke stoffen.

Ecologische meubelen
Hiermee wordt bedoeld meubels die je een tweede leven geeft door ze op te knappen, weer van onder het stof vandaan te halen en te combineren met nieuwe design meubels. Of door te kiezen voor meubels die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, onbehandeld hout of bewerkt met milieuvriendelijke verven en lijmen.
Meubels gemaakt van afvalhout of gerecupereerd hout vallen hier ook onder. Zo krijg je een erg persoonlijk interieur en heeft elk meubelstuk een eigen verhaal.

Groene muur
Een groene muur of living wall is een mooi en nieuwer alternatief voor de huiskamerplant.
We kennen het groendak al, maar nu kan je bijvoorbeeld je kruidentuin naar binnen halen, in of aan een rek waarmee je dan je eigen plantenmuur maakt. Alles snel bij de hand en zo haal je meteen de tuin en Moeder Natuur binnen.


Meer voorbeelden over de interieurtrends van 2013 kan je terugvinden via:
http://habitos.be.msn.com/nl/interieur/5-interieurtips-die-het-zullen-maken-in-2013-8611


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag