6 februari 2014

Immokantoren nemen toch nog cash geld aan, hoewel dat sinds 1 januari niet meer mag. Dat blijkt uit een reportage van het VRT-programma Volt.

Sinds 1 januari van dit jaar zijn de regels over contante betalingen verstrengd om witwaspraktijken tegen te gaan. Betalingen hoger dan 3.000 euro mogen sowieso niet cash. In de immobiliënsector zijn cashbetalingen zelfs helemaal verboden.

Een reporter van Volt deed zich in de reportage van woensdag voor als potentiële koper en stelde voor om een klein deel van de aankoopsom cash over te maken aan de verkoper van het pand. Het is dan aan de makelaar om deze vraag af te wijzen en er melding van te maken bij het CFI, de Cel voor Financiële Informatieverwerking.

Maar in de steekproef van Volt knijpen acht van de tien makelaars liever een oogje dicht. Door op de vraag in te gaan, kunnen zij een hoge boete krijgen of dreigen ze zelfs hun licentie te verliezen.

Bron:
een.be

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag