Zo kies je de ideale wc

Het kleinste kamertje willen we al eens over het hoofd zien. Ondanks het feit dat we best wel wat tijd op het toilet doorbrengen en je ook in deze ruimte origineel uit de hoek kan komen, kiezen we hier al te vaak voor eenheidsworst. Immovlan.be geeft bij deze een aantal tips waar je rekening mee kan houden bij het kiezen van de ideale wc.
   3 soorten toiletten met eigen kenmerken   - Duoblok toiletten hebben een reservoir dat vastzit aan de toiletpot, je hebt dus geen extra reservoir meer nodig.
- Bij een staand toilet hebt u dit extra reservoir wel nodig, maar ze zijn vaak wat voordeliger in aankoop.
- Wandclosets bevestig je aan de muur. Hier is een inbouwreservoir een vereiste. Je kiest zelf op welke hoogte je deze toiletpot hangt.    Diepspoel of vlakspoel?   Ook tussen deze 2 types kan je een onderscheid maken. Bij een vlakspoel blijft de boodschap liggen. Nadeel van dit type is dat de geuren sneller verspreid worden. Bij een diepspoel wordt ‘de boodschap’ meteen verwerkt. Elk type heeft zijn voor- en nadelen, de keuze is vaak persoonlijk.    3 verschillende toiletdieptes   Afhankelijk van de ruimte die je ter beschikking hebt zijn er 3 opties: compact, standaard en verlengd. Heb je weinig plaats dan is een compact toilet aangewezen. De toiletdiepte is minder groot en zo win je ruimte. Een standaard toilet komt het meeste voor en elke universele toiletzetting past er op. Een verlengde diepte is afgesteld op mindervalide mensen. Deze toiletten zijn zeer toegankelijk en makkelijk in onderhoud.    Wit als standard   De meeste toiletten zijn wit, dat hoeven we je vast niet meer te vertellen. An sich is daar helemaal niets mis mee, maar wil je je toilet toch wat extra cachet geven, ga dan aan de slag met leuke toiletzittingen en toilet-accessoires. Deze kunnen onmiddellijk wat kleur in je kleinste kamertje brengen, zonder al te druk over te komen. 

Toiletsets   Ga je je toilet kiezen, laat je dan adviseren door een vakman. Je hoeft ook helemaal niet je toilet van a tot z bij mekaar te puzzelen. Toiletsets bieden een volledige oplossing, waarbij alle onderdelen al in het pakket zijn opgenomen en dit vaak nog voordeliger ook.

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hoe pak je een aanbouw aan? 4 Tips!

Net een woning gekocht, maar mag het wat meer zijn? Overweeg dan een aanbouw of uitbouw. Zo schep je extra ruimte, al komt er wel wat bij kijken. Wij vertellen je alvast hoe je deze uit- op aanbouw efficiënt aanpakt en geen stappen over het hoofd ziet.


Lees meer

Een pelletkachel plaatsen: hoeveel kost dat?

Steeds meer mensen vallen voor een pelletkachel! Zuinig, redelijk ecologisch, performant en gemakkelijk in gebruik, het is voor veel mensen een goede keuze als bijverwarming. Sommigen, zoals ik, maken er zelfs hun hoofdverwarming van! Maar hoeveel kost een installatie?
Lees meer

Strengere energielabels vanaf maart 2021: dit verandert er!

Vanaf 1 maart 2021 worden de huidige energielabels voor elektrische toestellen strenger: de labels A+++, A++ en A+ verdwijnen. Je vindt de nieuwe labels al vanaf 1 november 2020 op sommige apparaten in de winkel. Waarom veranderen ze? En wat verandert er precies?
Lees meer

Mag je (ver)bouwen op zon- en feestdagen?

Timmer je momenteel aan je droomhuis? Fijn! Dan wil je natuurlijk dat je nieuwe stek zo snel mogelijk in orde is. En dus benut je elk vrij moment om te klussen. Maar mag dat eigenlijk wel op een zondag? En wat met feestdagen? Het is niet meer dan normaal dat je je verbouwingswerken of de bouw van je huis zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben. Zelfs al moet je daarvoor elke zondag en elke andere vrije dag die je hebt aan de slag op de werf. Maar niet te vergeten: in België bestaat er zondagsrust. Mag je dan zomaar boren en timmeren op zon- en feestdagen? Het woord zondagsrust zegt eigenlijk al genoeg: op zondag moet je rusten. Maar dat betekent niet dat je geen werken mag uitvoeren, want de zondagsrust heeft voornamelijk betrekking op werknemers. Je aannemer om een extra inspanning vragen op een zondag of op een feestdag, dat kan dus niet.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons