Zo kies je de ideale wc

Het kleinste kamertje willen we al eens over het hoofd zien. Ondanks het feit dat we best wel wat tijd op het toilet doorbrengen en je ook in deze ruimte origineel uit de hoek kan komen, kiezen we hier al te vaak voor eenheidsworst. Immovlan.be geeft bij deze een aantal tips waar je rekening mee kan houden bij het kiezen van de ideale wc.
   3 soorten toiletten met eigen kenmerken   - Duoblok toiletten hebben een reservoir dat vastzit aan de toiletpot, je hebt dus geen extra reservoir meer nodig.
- Bij een staand toilet hebt u dit extra reservoir wel nodig, maar ze zijn vaak wat voordeliger in aankoop.
- Wandclosets bevestig je aan de muur. Hier is een inbouwreservoir een vereiste. Je kiest zelf op welke hoogte je deze toiletpot hangt.    Diepspoel of vlakspoel?   Ook tussen deze 2 types kan je een onderscheid maken. Bij een vlakspoel blijft de boodschap liggen. Nadeel van dit type is dat de geuren sneller verspreid worden. Bij een diepspoel wordt ‘de boodschap’ meteen verwerkt. Elk type heeft zijn voor- en nadelen, de keuze is vaak persoonlijk.    3 verschillende toiletdieptes   Afhankelijk van de ruimte die je ter beschikking hebt zijn er 3 opties: compact, standaard en verlengd. Heb je weinig plaats dan is een compact toilet aangewezen. De toiletdiepte is minder groot en zo win je ruimte. Een standaard toilet komt het meeste voor en elke universele toiletzetting past er op. Een verlengde diepte is afgesteld op mindervalide mensen. Deze toiletten zijn zeer toegankelijk en makkelijk in onderhoud.    Wit als standard   De meeste toiletten zijn wit, dat hoeven we je vast niet meer te vertellen. An sich is daar helemaal niets mis mee, maar wil je je toilet toch wat extra cachet geven, ga dan aan de slag met leuke toiletzittingen en toilet-accessoires. Deze kunnen onmiddellijk wat kleur in je kleinste kamertje brengen, zonder al te druk over te komen. 

Toiletsets   Ga je je toilet kiezen, laat je dan adviseren door een vakman. Je hoeft ook helemaal niet je toilet van a tot z bij mekaar te puzzelen. Toiletsets bieden een volledige oplossing, waarbij alle onderdelen al in het pakket zijn opgenomen en dit vaak nog voordeliger ook.

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons